1-1
26 november, 00:00
FC Utrecht O15 logo

De thuiswedstrijd tegen Fc Utrecht stond in de 10e ronde op het programma. Een wedstrijd tussen de nrs 2 en 8, waarbij PSV het dubbele aantal punten had dan zijn tegenstander (20 vs 10). Opvallend dat Fc Utrecht in 9 wedstrijden 'slechts' 9 treffers wist te produceren. Maar daarentegen er ook slechts 10 tegenkreeg. Blijkbaar stond de organisatie goed in de voorgaande wedstrijden.

Om in de buurt te blijven van koploper Ajax kon PSV zich in de thuiswedstrijd op De Herdgang geen puntverlies veroorloven. Wat dat betreft lijkt de o15 wel op het vlaggenschip, PSV 1.

Het eerste kwartier gebeurde er weinig op het veld. PSV kon zijn kadans nog niet gevonden krijgen, en Utrecht loerde op de counter. En op die manier kwamen de gasten ook op voorsprong toen PSV op het middenveld balverlies leed en Utrecht in 3 passes voor het doel van Robin Verhoeven stond en de 0-1 scoorde.

PSV had het lastig in die fase. Niet alleen met Utrecht, maar ook met zichzelf. Het kwam amper voor het vijandelijk doel. Mede omdat de dieptepasses niet van het gewenste niveau waren.

Pas in de 22e minuut viel het eerste echte wapenfeit van Eindhovense kant te noteren. Amin Doudah draaide zich knap vrij en speelde Kees van Lindert aan in het strafschopgebied. Helaas kwam hij niet tot een schotpoging waarna de bal voor de voeten van Jeremy Antonisse belandde die hard uithaalde. De Utrechtse doelman had de korte hoek helaas goed afgeschermd en tikte de bal tot corner.

Een minuut later kreeg Utrecht dé kans op 0-2 toen de spits ineens vrij voor Robin kwam te staan. Met een schitterende redding met zijn voet voorkwam hij een tweede Utrechts doelpunt.

PSV kwam halverwege de eerste helft beter in zijn spel. Kreeg eindelijk wat kansjes, maar moest wachten tot de 30e minuut toen het het net wist te vinden. Mathijs Tielemans veroverde halverwege de helft van Utrecht de bal en stuurde Jeremy goed de diepte in. Jeremy gaf de bal goed voor waarna Jason Pigmans hard en vol overtuiging de bal binnengekopte: 1-1.

PSV kreeg voor rust nog één kans om met een voorsprong op zak de kleedkamers op te zoeken. Na een fraaie passeeractie van Jeremy leverde dit niet meer dan een corner op die door Amin bij de 2e paal neergelegd werd. Daar stond Nigel Lonwijk die de bal op doel schoot. De Utrechtse doelman kon nog net op de doellijn de bal wegtrappen en voorkwam op die manier de 2-1.

Door omstandigheden heb ik zelf de tweede helft niet gezien. Alleen de laatste 2 minuten. Uit de verhalen van derden bleek dat PSV in de 2e helft voldoende kansen creëerde, maar deze onbenut liet. Zelf heb ik gezien dat de Utrechtse goalie met een katachtige reflex nog net een schot onder de lat wegtikte. En dat Amin met 3 onzuivere schoten alleen de reclameborden raakte.

PSV bleef thuis dus op 1-1 steken. En zag koploper Ajax verder weglopen. In dat opzicht is de parallel met het eerste snel gevonden. Helaas....

Volgende week de topper in eigen huis tegen AZ. Alle steun op de tribune is van harte welkom.

Robin Verhoeven; Alberto Puts, Nigel Lonwijk, Joost de Schutter (c) (36' Thomas Cox), Heritier Deyonge; Mathijs Tielemans, Amin Doudah, Kees van Lindert; Jeremy Antonisse, Jur Clabbers, Jason Pigmans.