26 november, 00:00
AZ Alkmaar O14 logo

Link naar een samenvatting via Jurriaan Hillen:
    YouTube

In het begin van de wedstrijd waren beide teams nog zoekende. De eerste serieuze aanval was van PSV in de elfde minuut maar deze aanval werd afgeslagen. Uit de snelle tegenaanval scoorde AZ de 1-0. Twee minuten later kwam PSV al weer op gelijke hoogte. Een voorzet van Milan van de Riet werd door Dyon binnengeschoten 1-1. PSV ging na de aftrap weer direct in de aanval en kreeg direct de volgende mogelijkheid. De bal werd door Jesper echter net overgeschoten. Beide teams bleven daarna de aanval zoeken en dat leverde aan beide kanten diverse mogelijkheden op. In de 27e minuut kwam de thuisclub wederom op voorsprong. Na een snelle aanval over rechts kon de voorzet worden ingetikt, 2-1. Met deze stand gingen beide teams rusten.

AZ begon sterk aan de tweede helft en binnen vijf minuten had AZ al twee kansen om de voorsprong verder uit te breiden. De eerste mogelijkheid was een schot dat door Niek werd overgetikt. De tweede mogelijkheid was een pegel van een speler van AZ maar nu was het de lat die PSV de helpende hand toestak. AZ hield PSV onder druk en in deze fase van de wedstrijd had PSV het moeilijk. Eerst na ruim tien minuten in de tweede helft kon PSV iets terug doen. Een vrije trap van Mohamed ging net over en een schot werd nog net tot corner getikt. In de 51e minuut kwam PSV op gelijke hoogte. Een corner van Mohamed werd door Jesper van ruim 12 meter ingekopt, 2-2. Na deze gelijkmaker voelden beide teams dat een overwinning voor het grijpen lag. Dit kwam de wedstrijd zeker ten goede en leverde een enerverende slotfase op. In de 56e minuut was het AZ dat dicht bij een doelpunt was. Een vrije trap van de helft van AZ ging over de verdediging van PSV. Een AZ-speler kwam alleen voor Niek maar de bal werd net naast geschoten. De wedstijd ging op en neer en beide teams kregen mogelijkheden. In de laatste 10 minuten ging AZ vol op de aanval spelen maar PSV kreeg toen de beste kansen omdat AZ achterin te veel ruimte weggaf. PSV was diverse keren gevaarlijk maar het was Mylian die nog het dichtst bij een doelpunt was met een vrije trap van buiten het strafschopgebied. De bal werd hard bij de eerste paal ingeschoten maar de AZ-goalie kon nog net een doelpunt voorkomen. Ver in blessuretijd kreeg PSV wederom een vrije trap buiten het strafschopgebied. Van ruim 20 meter schoot Mylian de bal hard en zuiver in de rechterhoek, 2-3. Voor AZ was er daarna te weinig tijd om nog iets terug te doen zodat PSV de drie punten mee naar Eindhoven kon nemen.

Een wedstrijd waarbij het venijn duidelijk in de staart zat. Beide teams waren in de laatste fase van de wedstrijd nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. Het was echter PSV dat uiteindelijk met de overwinning huiswaarts keerde.

Niek Schiks, Milan Vossen (45’ Joep van den Berk), D’Leanu Arts, Jesse Giebels (36’ Nawaaz Landfeld), Deveron Fonville, Nassim Achenteh (36’ Martijn Zuijderwijk), Dyon Dorenbosch (51’ Cel Teunen), Mylian Jimenez, Jesper Uneken (63’ Gioele Nicolaas), Mohamed Nassoh, Milan van de Riet.