3. Doelpunt

2x
  4. Wedstrijdverslag

PSV O17 wint weer eens

Na een aantal weken zonder winstpartij, heeft het team van trainer Adil Ramzi weer een wedstrijd gewonnen. Op de laatste mooie nazomerdag van het jaar versloeg PSV O17 de leeftijdsgenoten van FC Twente met 4-2.

Dat de punten broodnodig waren, was een feit. Een plek bij de eerste acht geeft immers toegang tot de kampioenspoule na de winterstop. Wat de afgelopen weken niet lukte, ging vandaag soepel. Vanaf het begin zaten de spelers van PSV er bovenop. Dat resulteerde binnen vijf minuten in een 1-0 voorsprong. Iggy Houben maakte een actie die hem kenmerkt: vanaf de rechterkant het strafschopgebied in en genadeloos uithalen.

Vrijwel uit het niets kwam FC Twente op gelijke hoogte. Een voorzet dwarrelde, met medewerking van de wind, zo in het doel achter doelman Van Lare. Een welkome verrassing voor de Twentenaren. Na dat doelpunt gebeurde er lange tijd niets, buiten een gevaarlijke kopbal van Ilyas Bougafer, die knap gered werd door de doelman van FC Twente. Vlak voor rust was het een individuele actie van Mylian Jiminez die PSV de gehoopte voorsprong gaf. Na een soepele actie kwam hij de zestien binnen en schoot hard raak: 2-1.

In de tien minuten na rust vergrootte PSV zijn voorsprong met twee doelpunten. Het was tweemaal Ilyas Bougafer die doel trof. Beide keren zag de verdedigende linie van de Twentenaren er niet goed uit en wist Bougafer koeltjes het doel te vinden. Binnen het uur leidde PSV met een comfortabele 4-1 voorsprong. De tweede helft verstreek zonder echt noemenswaardige gebeurtenissen, tenzij je de opmerkelijke beslissing van de verder prima leidende scheidsrechter Kraan meeneemt om een natrappende speler van FC Twente slechts te bestraffen met een gele kaart. Met nog een minuut officiële speeltijd te gaan kwam FC Twente terug tot 4-2, na een doelpunt uit een hoekschop.

Zo weet PSV O17 voor het eerst sinds 14 september weer wat winnen is, een relatief makkelijke en terechte overwinning op FC Twente. Aan de jongens de taak om deze lijn vast te houden. Te beginnen komende dinsdag 29 oktober met een bekerwedstrijd in Rotterdam tegen Feyenoord. Zaterdag 2 november wacht op De Herdgang om 14.00 uur AZ. Wederom een belangrijke wedstrijd gezien de plaats op de ranglijst en de plaatsing voor de kampioenspoule.