PSV O14 - Ajax AFC JO14-1

 1. zaterdag 26 oktober 13:00

  De Uitslag

 2. De Statistieken

 3. PSV O14 verspeelt zege in slotfase

  Ajax O14 was zaterdag te gast op De Herdgang voor de competitiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van PSV. Het werd een boeiende wedstrijd, PSV was het merendeel van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar twee fouten in de laatste linie zorgde ervoor dat de Amsterdammers met de drie punten de bus in konden.

  In de eerste tien minuten van de wedstrijd deden beide ploegen niet voor elkaar onder, beide teams lieten zien voor de punten te gaan. Na een minuut of tien kreeg PSV een lichtelijk overwicht, maar echt grote kansen leverde dit niet op. De grootste kans was mischien wel voor Ajax, een bal vanaf de zijkant kon door PSV doelman Niek Janssen maar net over getikt worden. Een schot van Floris Bos ging een meter naast. In de 27e minuut is het Jayden Ettiene die goed druk zette, hierdoor kwam de Ajax doelman in de problemen en deze schoot de bal tegen Jayden aan. Hierdoor rolde de bal over de doellijn en had PSV de verdiende voorsprong te pakken. Verder was er niet veel gevaar meer voor beide doelen. PSV bleef doorgaan met goed voetballen, maar het leverde nog een tweede doelpunt op.

  In het begin van de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld. PSV bleef de betere ploeg. Jammer dat de kopbal van Brian van de Boogaard na een goede voorzet van Raf van de Riet niet binnenviel, maar net naast ging. Dat had PSV wat meer ruimte gegeven om de wedstrijd rustig uit te voetballen. Maar na een minuut of twintig, zag je dat het middenveld van PSV vermoeidheids verschijnselen kreeg. Hierdoor werden de ruimtes groter op het middenveld en binnen één minuut wist Ajax twee keer te scoren. Het zijn fouten achterin bij PSV die niet gemaakt mogen worden. Nu zal ondanks de vermoeidheid PSV toch weer vol gas moeten gaan geven. Het spel gaat in een hoog tempo op en neer. PSV doet er nog alles aan, en gaat tot het gaatje om de goal te bewerkstellen. Maar er wordt niet meer gescoord. Zodoende is het toch wel een zure nederlaag, er had vandaag zeker meer in gezeten.

  Twee competitiewedstrijden gespeeld nu tegen Ajax, twee keer de bovenliggende partij, maar nul punten. Ajax gaat in beide wedstrijden beter om met de kansen dan PSV. Maar weer een heerlijke wedstrijd gespeeld met veel weerstand, goed voetbal, en zeker veel werklust. Dan kan het even zuur zijn dat het resultaat er niet is. Maar als iedereen zo doorgaat komen ook de resultaten vanzelf weer.

  Volgende week wederom een moeilijke wedstrijd AZ-uit.

  Opstelling PSV:
  Janssen; Jansen, Van de Boogaard, Kuhn, Van de Riet; Vermeulen (44/Quispel), Bos (54/Gomez), Verkooijen (54/Van Duiven); Waayers, Bouhoudane, Etienne (53/Bawuah).