0-1
26 oktober, 10:00
Ajax AFC JO13-1 logo

Ongelukkige nederlaag voor PSV O13

Op de eigen PSV Campus De Herdgang heeft PSV O13 een onnodige en ongelukkige nederlaag geleden. De ploeg speelde beter dan tegenstander Ajax en creëerde genoeg kansen, maar vergat deze te benutten.

Al binnen drie minuten keek PSV tegen een achterstand aan. Bij een Amsterdamse corner stond de organisatie van PSV niet goed, waarna een speler van Ajax vrij kon binnenschieten. Na deze slappe openingsfase herpakte de ploeg zich en kwam het langzaam beter in zijn spel. Ook de kansen volgden snel, maar Rodin Oesterholt, Isaï Middag en Jari Horsten wisten een aantal grote mogelijkheden niet te benutten. Aan de overzijde werd Ajax nog één keer gevaarlijk met een spelhervatting, maar deze werd tegen door een Ajacied tegen de paal geschoten. Zodoende gingen beide teams met een 0-1 tussenstand aan de thee.

In de tweede helft ging PSV verder met waar het gebleven was: kansen creëeren. Zo waren Isaï Middag, Raf Vullers, Joep Willems en Dichano Bulo heel dicht bij de gelijkmaker, echter vonden zij allen de doelman van Ajax op hun weg. De Amsterdammers kwamen niet meer onder de druk van PSV vandaan, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. Vlak voor tijd leek deze er toch nog te komen, maar opnieuw was het de Ajax-keeper die een grote kopkans van Joep Willems onschadelijk maakte. Na zeventig minuten stond dan ook een 0-1 eindstand op het scorebord. Ondanks een aantal grote kansen is het PSV O13 dus niet gelukt een resultaat te halen, waar dat zeker verdiend geweest zou zijn.

Volgende week zaterdag speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen FC Groningen, de wedstrijd in het hoge noorden begint dan om 11:30 uur.

Stijn Kuijsten; Yalen Meulendijks (48/Imran Yachou), Michael Bresser, Steyn Mussche, Rens Boon (55/Abdullah Hekmat); Benjamin Khaderi, Jari Horsten (35/Joep Willems), Boet Mulders (35/Pieter van der Beek); Dichano Bulo, Isaï Middag, Rodin Oesterholt (48/Raf Vullers).