4. Doelpunt

Elvic Jager
  5. Wedstrijdverslag

PSV O15 wint weer eens

Na de 2-1 nederlaag bij Sparta smachtte de O15 naar een competitieoverwinning. Na vijf speelrondes (het team moet nog inhalen tegen Excelsior en Vitesse) had het nog maar één overwinning behaald in de reguliere competitie. Dat was lang geleden, op 7 september thuis tegen, FC Utrecht. PSV won toen zeer overtuigend met duidelijke cijfers: 5-1.

Ondanks dat Utrecht twee wedstrijden meer had gespeeld, bezat het net zoveel punten als de Eindhovenaren. Met 'slechts' 4 punten stond het daarmee op de zevende plaats. Wat zou betekenen dat het plaatsing voor de kampioenspoule na de winterstop zou mislopen. Met die wetenschap in het achterhoofd was de wedstrijd voor beide teams zeer belangrijk.

De eerste kans van de wedstrijd was voor PSV toen Onesime Zimuangana vrij voor het doel de bal voorlangs schoot. Even later werd een inzet van Isaac Babadi geblokt waardoor Utrecht zonder kleerscheuren de openingsfase doorkwam. Uit het niets kwam Utrecht in de 12e minuut zelfs op 1-0. Een voorzet over de linkerflank van PSV werd binnengetikt. Na 24 minuten kwam PSV langszij. Het was aanvoerder Jason van Duiven die een voorzet van Julian Kwaaitaal bij de tweede paal tot doelpunt promoveerde. Twee minuten later kon Jason alleen op de Utrechtse doelman af nadat Isaac zich na een panna vrijspeelde en Jason de diepte instuurde. Helaas werd Jason wegens buitenspel teruggefloten. Een actie waar velen hun vraagtekens bij zetten. Gelukkig was het slechts uitstel want een minuut later kwam PSV alsnog op 1-2. Julian pikte de bal rond de zestienmeter op en schoot fabuleus de bal hoog binnen. Echt lang kon PSV niet genieten van de voorsprong want in de 30e minuut kopte Utrecht de 2-2 binnen uit een corner. Omdat daarna Isaac slechts de binnenkant van de paal trof en Julian het doel te hoog zocht, gingen beide teams met een 2-2 stand rusten.

Na rust had PSV de stevige wind in de rug. En kreeg meteen een dot van een kans toen Julian een voorzet gaf op de volledig vrijstaande Onesime Zimuangana die helaas de bal miste. Utrecht kwam weinig meer op de helft van de Eindhovenaren na rust. PSV creëerde echter weinig kansen maar was wel tweemaal dichtbij een nieuwe voorsprong toen Jason eerst een bal hard voorlangs schoot en even later een voorzet van Renzo Tytens bijna binnenliep. Na 67 minuten beloonde PSV eindelijk zichzelf. Tim van den Heuvel stak Elvic Jager weg die vervolgens heel rustig de 2-3 binnenschoof. Hierna besliste Isaac Babadi het duel nadat Elvic slim profiteerde van een fout van de Utrecht linksback en de bal op het juiste moment breed legde op Isaac die daarna geen moeite had het duel in het slot te gooien.

PSV won zo terecht de wedstrijd in en tegen Utrecht en nam afstand van de twee onderste plekken. Sterker nog: als het de twee inhaalduels wint, vindt het een de aansluiting met de subtop. Volgende week volgt het thuisduel met Feyenoord.

Tijn Smolenaars; Reda El Meliana (30/Arthur Piedfort), Bram Rovers, Joëll Gill'ard, Renzo Tytens; Tijn Vergeldt (60/Elvic Jager), Tim van den Heuvel, Isaac Babadi (77/Merijn van de Wiel); Onesime Zimuangana (53/Enzo Geerts), Jason van Duiven (c), Julian Kwaaitaal (77/Khaled Razak).

Gele kaart: Julian Kwaaitaal