1-2
26 oktober, 00:00
Roda JC Kerkrade U12 logo

Na een weekje herfstvakantie speelden we vandaag tegen Roda JC in Kerkrade. Er waren behoorlijk wat wijzigingen in onze selectie. Gioele zullen we een tijdje moeten missen door een vervelende blessure en ook Milan is in de ziekenboeg beland. Joris en Joey mochten met de E1 mee doen en van de D2 deden Joep en Genrich mee.
    Na 11 minuten spelen gaf Mylian een mooie pass bij Genrich in de loop. Hij speelde zijn man uit en schoot beheerst binnen. 1-0. We hadden de wedstrijd verder goed onder controle. Tot de laatste minuut van de eerste helft. De spits van Roda JC werd in de diepte gestuurd en schoot de 1-1 binnen.
    In de tweede helft gebeurde er weinig. Er werd vooral op onze helft gevoetbald omdat we er niet uit kwamen. Roda JC was niet bij machte om kansen te creƫren. Na een helft voetballen stond het dus nog 1-1.
    In de derde helft hoopten we meer op de helft van Roda JC te gaan spelen. Dit ging beter en we werden gevaarlijk via Joep en Martijn. In de 54e minuut scoorden we dan ook. Martijn verlengde een uittrap van Kevin. Joep was gestart en kreeg de bal perfect mee. Voor de goal twijfelde hij niet en schoot hoog binnen. 2-1. Een mooie, tevens terechte goal. We kwamen verder niet meer in de problemen en wonnen!
    Vandaag hebben we heel hard gewerkt. Alle spelers gingen voor elkaar door het vuur en dit resulteerde in een mooie overwinning. Als we dit vol blijven houden, worden we iedere week beter en zullen de punten vanzelf komen. Volgende week spelen we om 10.00 uur een oefenwedstrijd tegen Rot Weiss Essen.