26 oktober, 00:00
PSV C2 logo
Roda JC O14 logo

Twee ploegen die van te voren in een scrum gaan staan roepen dat ze gaan winnen. Dat beloofd wat.
    Er wordt afgetrapt. PSV gaat direct in de aanval, wat meteen in de 1e minuut resulteert in een kans die nog net door Roda gered wordt.
    Onze jongens zetten de verdediging van Roda continue onder druk, wat goede kansen oplevert maar steeds net geen doelpunt.
    Roda neemt de term "eigen helft" wel erg letterlijk, ze willen alleen maar op die helft voetballen. Het is niet de wedstrijd die we verwacht hadden te gaan zien.
    In de 34e minuut krijgt PSV dan toch waar het recht op heeft. De bal wordt uit een corner door Vince op de penalty stip onder controle gebracht en uit de draai in de bovenhoek gepegeld: 1-0
    De eerste helft had PSV duidelijk de controle en is geen enkele keer in de problemen gekomen. Helaas is het overwicht niet in meerdere doelpunten uitgedrukt.
    De tweede helft gaat beginnen. Papa's, mama's, oma's, opa's, broertjes, zusjes, neven, nichtjes en andere supporters staan te genieten van een heerlijk herfstzonnetje. in de hoop nog een aantal mooie doelpunten te zien.
    Roda gaat in het begin van de tweede helft iets meer naar voren spelen, maar is niet in staat het PSV moeilijk te maken. Wel levert dit PSV iets meer ruimte op, wat in de 10e minuut de 2-0 oplevert. Gregory weet de bal met een mooie actie voor de goal te krijgen, waar Sem alweer op de juiste plek stond om de aanval af te ronden.
    Ook de tweede helft bleef PSV zonder problemen de controle houden, maar kon dit niet vertalen naar een spektakelstuk met veel doelpunten.
    In de laatste minuten wordt het nog wel 3-0 door een onhoudbaar afstandsschot van Sekou.
    Toch weer een uitstekende prestatie van een team dat we iedere week sterker zien worden.