SC Heerenveen A1 logo

Eerst een rectificatie op het einde van het verslag van vorige week. Dat moet natuurlijk zijn: Zonder dalen kun je niet genieten van de pieken.
    Zo dat is rechtgezet.
    Vandaag komt Heerenveen naar de herdgang. Een medeconcurrent voor een toppositie. Winst zou een mooie opsteker zijn. Het weer is eigenlijk perfect voor een mooie voetbalmiddag.
    Een paar kleine kansjes voor ons, een bal op de lat, wat corners en dan hebben we het eigenlijk gehad.
    En dan Heerenveen. Ze zijn naar hier gekomen om echt en lang mee te doen. Ze zijn fel, spelen kort op de man, lopen vrij en weten ook nog te scoren. En hoe. Dan weet je de vorige wedstrijden in totaal 410 minuten ( een record) je doel schoon te houden en dan knallen ze na 23 minuten vanaf 25 meter een streep in je goal en ben je machteloos en sta je op een 0 – 1 achterstand. We doen ons best en krijgen na een half uur een kans. De bal wordt voorgezet en komt op de schoen van Willem Huizing en de bal rolt in de verre hoek van het doel. Alleen Willem speelt niet bij ons maar bij Heerenveen. Maar toch het doelpunt telt. Rust 1 – 1. Na de rust willen we de zaken anders aanpakken.
    En dan doen we dan ook. Binnen zeven minuten weet Heerenveen door matig ingrijpen van onze achterhoede maar liefst driemaal te scoren. Wat een domper.
    Zou de wedstrijd van dinsdag nog in de benen zitten?
    Na 70 minuten wordt het zelfs nog 1 – 5. In de laatste minuut kan Moussa de stand nog een wat dragelijker karakter geven en de eindstand van 2 – 5 komt op het scorebord.
    Dat was het dan. Een grote en terechte nederlaag (had wat lager mogen zijn) tegen een team dat beter speelde dan wij. Dus we denken nog maar een keer aan de openingszin.
    De komende weken staan er nog pittige tegenstanders te wachten en dus nu de rug rechten en koppen omhoog en verder gaan.
    De les voor vandaag is eigenlijk: Om de top te bereiken zal je minimaal het maximale eruit moeten halen.