26 oktober, 00:00
FC Den Bosch C1 logo
PSV C1 logo

Na een competitieloos weekend vorige week ivm selectiewedstrijden voor Oranje, stond vandaag een heuse Brabantse derby op het programma. De C1 van PSV reisde af naar de stad van de Sint Jan, Carnaval en de Bosche bollen: Den Bosch dus. Voor deze gelegenheid mocht het team van trainers Edwin de Wijs en Joonas Kolkka zelfs in het stadion aantreden. Een ervaring die het team enkele weken ook al opdeed bij Fc Dordrecht.

PSV begon de wedstrijd als koploper met 13 punten na 5 speelrondes. Fc Den Bosch had na evenveel wedstrijden 6 punten. Op papier zou dit dus een relatief makkelijke wedstrijd moeten zijn. Maar op papier werd deze wedstrijd niet afgewerkt. Wel op het kunstgras van het stadion van Fc Den Bosch.

De Eindhovense ploeg begon slap aan het duel. Misschien in slaap gesust door het warme najaarsweer en dito zonnetje. De Bosche ploeg won bijna alle duels en was dreigender dan PSV. Pas na een kwartier spelen kreeg PSV wat grip op het duel. Dit leidde echter niet tot kansen. Hoewel Leandro Fernandes erg dicht bij een treffer was toen zijn schot op de paal belandde. Beide ploegen zochten dan ook de kleedkamers op met de welbekende brilstand.

In de tweede helft schakelde de C1 van PSV een tandje bij. Het domineerde vanaf minuut 1 en reeg een aantal kansen aaneen. Uiteindelijk wist het de ban te breken in de 47e minuut. Gaetan Bosiers stuurde met een pass linksachter Lars Dickens weg die vervolgens via Remco Evenepoel de bal bij spits Cody Gakpo zag belanden. Eenvoudig liep Cody de bal binnen en scoorde zo de belangrijke 0-1.

Amper een minuut later kreeg de snelle Yasin Aalillou de uitgelezen kans om de 0-2 te scoren toen hij alleen voor de Bosche goalie kwam. Zijn inzet ging helaas naast. De tegenaanval van Fc Den Bosch was meteen gevaarlijk, maar eindigde ruim naast het doel.

In de 51e minuut kreeg PSV een, onterechte, vrije trap mee halverwege de Bosche helft. Aanvoerder Justin Lonwijk legde vervolgens de bal in de ruimte bij de 2e paal neer, waar Leandro Fernandes koppend de 0-2 aantekende. Vier minuten later gooide PSV het duel definitief in het slot toen Cody Gakpo knap scoorde na een lange bal van achteruit van Jordan Teze: 0-3.

Fc Den Bosch kreeg in de slotfase nog wat kansjes op de eretreffer. Mede door slordigheden in de Eindhovense achterhoede bij de opbouw. Maar ook dit duel hield Arne Lekens zijn doel schoon.

Net als eerder MVV eindigde Fc Den Bosch het duel met 9 man. Een paar minuten voor tijd ontving de spits rood nadat hij een afvallende bal hard op goal wilde schieten. In plaats van de bal trapte hij daar over en raakte vervolgens vol het scheenbeen van Jordan Teze. Geen opzettelijke overtreding, maar meer onbehouwen en wild. De scheidsrechter beoordeelde de situatie echter als rood. En in de slotminuut kreeg een speler rood voor natrappen. Over deze kaart was iedereen het wel eens.

Ondanks een zeer matige eerste helft dus drie punten voor PSV dat zich zeer knap herstelde gedurende het duel. En zich nu kan gaan richten op de trilogie met de Rotterdamse clubs. Want de ploeg van Edwin de Wijs en Joonas Kolkka treft de komende weken achtereenvolgens Feyenoord, Excelsior en Sparta.

Arne Lekens; Baggio Wallenburg, James Fofana, Jordan Teze, Lars Dickens (56' Jay Idzes); Gaetan Bosiers, Leandro Fernandes, Justin Lonwijk; Yasin Aalillou, Cody Gakpes, Remco Evenepoel (48' Koen Oostenbrink).