1-0
26 september, 00:00
PSV A1 logo
Sporting Lissabon logo

Vanavond de tweede wedstrijd van de NextGen Series tegen de koploper in onze poule Sporting Club Portugal uit Lissabon.
    Het team is goed voorbereid door de trainer en we gaan vol goede moed het veld op. In het begin merken we wel dat Sporting een heel aardig, nou ik mag wel zeggen, een goed elftal hebben. Het tempo ligt hoog en daardoor verplaatst het spel zich snel van de ene naar de andere kant. Na een kleine twintig minuten krijgen we wat meer greep op hun spel en komen de eerste kleine kansjes voor beide teams. Toch moeten we tot de 43ste minuut wachten tot we de eerste echte grote kans krijgen na een steekpass van Geraldo op Zakaria maar de keeper weet de bal tot corner te verwerken. We gaan de rust in met een 0 - 0 stand.
    Na de rust pakken we de draad weer op en krijgen we ook meer vat op het spel van de portugezen. (de trainers hebben in de warming-up goed gekeken naar de portugezen en hebben hun tactiek goed geanalyseerd). Het spel blijft zeker ook voor de neutrale (als er die al zijn) toeschouwer boeiend om naar te kijken. Er komen nu ook meer kansen maar voorlopig weten de beide keepers hun doel nog schoon te houden. Na 74 minuten is het dan toch raak. Een goede aanval komt bij Elvio, die weet een breedtepass te geven die in eerste instantie nog wordt onderschept maar toch bij Rai komt en deze weet vanaf de rand van de zestien de bal in het doel te knallen. Ontlading op het veld, op de bank en ook op de tribune. Sporting moet nu nog meer op de aanval gaan spelen om toch nog een punt te redden maar telkens is dan daar Eric die met knappe reddingen de portugezen tot wanhoop drijft en psv gelukkig maakt. Klasse Eric.
    Na een paar minuten blessuretijd klinkt dan eindelijk het verlossende eindsignaal van de scheids.
    Zo die punten zijn binnen. Dat zijn er dan nu zes. Net zoveel als Sporting maar die hebben een wedstrijd meer gespeeld.
    Nu op naar Glasgow om daar komende woensdag tegen Celtic de strijd aan te binden. De voorbereiding is meteen donderdagmorgen al begonnen met echt schots weer.
    Goede wedstrijd vandaag mannen en een verdiende overwinning. Op naar Celtic en succes. We kunnen daar een grote stap zetten richting tweede ronde.

Verstappen, Brenet, Koch, Bazoer, Heesakkers, Horsten, van Overbeek, Mahmoed (63ste Noor), Antonio (86ste Rayhi), Vloet (81ste Leemans), Bakkali (81ste Sanoh).