3-4
26 september, 00:00
PSV D3 logo
Alemannia Aachen D2 logo

In de eerste minuut van deze wedstrijd werden we al getrakteerd op een PSV doelpunt. Raphael reageerde alert op een uitverdedigingsfout en schoot de bal met buitenkant rechts sterk binnen. Was het de reactie op het verloren spel van vorige week? Zou dit een voorbode zijn voor het wedstrijdverloop? Het was zeker het begin van een spannende wedstrijd waar het overwicht dan weer aan PSV zijde en dan weer aan de Duitse kant lag en waar een gelijk aantal doelpunten aan het einde van de wedstrijd een ‘eerlijke’ eindstand geweest zou zijn.
    Maar het liep anders. Na vijftien minuten keken we tegen een 1-3 achterstand aan.
    Alhoewel PSV in die eerste tien minuten nog twee mooie kansen onbenut liet, Cody schoot net naast en Roland net over, was het de typische Duitse counter die de netten wel trof. Verrassend gevaarlijk kwam de spits vanachter de verdedigingslinie naar voren om keeper Stan te passeren.
    PSV liet zich niet uit het veld slaan en via een steekpass van Cody werd Ruud in stelling gebracht. Volgens de grensrechter stond hij echter buiten spel. Meteen daarop bracht Aken de bal weer snel en zeker in de voeten van de nummer negen, die weer onze verdediging eruit liep en scherp in de uiterst rechtse hoek scoorde. PSV had het mentaal even moeilijk en het overwicht ging langzaam maar zeker richting Duitsland. Ondanks twee sterke uitbraken van Stan en een mooi blok van Armando, moesten we toch de derde incasseren. Een discutabele, dat wel. Voor de vermeende overtreding van James die optrok met de bal naar het middenveld werd niet gefloten, de nummer negen ging weer aan de haal terwijl onze centrale verdediger in het middenveld geblesseerd op de grond lag. De verdedigers Jordan, Luc en Armando snelden terug, maar konden deze supersnelle uitbraak niet beletten (misschien misten we hier onze TGV Steven die aan de D2 geleend was).
    PSV krabbelde langzaam overeind. De verdediging hervond zich en de spaarzame aanvallen werden veelvuldiger en gevaarlijker. Roland trachtte een vrije trap hoog in de netten te jassen, maar schoot té hoog en ook James’ inzet op Raphael’s corner ging over. De rest van de eerste helft speelde zich voornamelijk op het middenveld af , waar veel strijd geleverd werd. Het kwam aan op kracht, behendigheid en conditie. En daar deed PSV niet in onder.
    Net voor rust pareerde Luc nog een uitbraak van Aken door de bal keurig en strak weg te trappen. Gelukkig maar, want een 1-3 achterstand is nog in te halen.
    Zoals vaker speelde PSV een veel sterkere tweede helft. In de eerste minuten kwam een klutsbal voor de voeten van Hus die de bal meteen slim doorspeelde op Jordan die vervolgens de vrijstaande Cody aanspeelde. Helaas stond de lat onze aanvoerder in de weg. Kort daarna nam Björn de bal van een grote afstand op de slof, maar ook deze bal ging over.
    Trainer Williamson coachte als altijd positief en complimenteerde de inzet en acties van de jongens. Zijn aanwijzingen over samenspel en de organisatie in het veld hadden de jongens blijkbaar ook ter harte genomen, want de 2-3 was er een voorbeeld van. Jordan nam een vrije trap die door Cody met het hoofd werd verlengd en zo voor de voeten van Ruud kwam. Deze haalde keihard en succesvol uit. Kort daarna wist Huseyin de bal snel bij de opkomende Cody te krijgen, maar de keeper stopte zijn inzet met zijn vingertoppen.
    Dan wordt de vliegende nummer negen van Aken weer in positie gebracht. Dit foefje ging echter niet door omdat James de mandekker van deze spits was in de tweede helft. Net voor de zestien vloerde hij hem. Helaas werd de daarop genomen, overigens schitterende, vrije trap wel verzilverd: 2-4. Bij PSV gaan dan alle riemen los en na enkele verwoede pogingen uit combinaties van Roland, Hus, Cody en Armando is het Jordan die een scherpe steekpass van Robin feilloos verwerkt.
    De laatste tien minuten werden kilometervreters. De aanvallen gingen over en weer. Uit een mooie combinatie kwam Jordan tot schot maar hij zag zijn inzet geblokt, waarop Aken meteen een aanval opzette maar Arne de bal klemvast ving. Beide teams kregen in de laatste minuten een corner, die aan beide kanten tot gevaarlijke situaties leidde. Typerend voor deze gelijkopgaande wedstrijd.
    Het mentale leerrendement was vandaag hoog, gezien de beteuterde gezichten van de spelers. Echter, als de D3 deze stijgende lijn in samenspel, organisatie en inzet weet door te zetten, kunnen we binnenkort klinkende overwinningen verwachten.