0-3
26 september, 00:00
Geldrop/AEK D1 logo
PSV D2 logo

Met 9 punten uit 3 wedstrijden, 20 doelpunten voor en 0 tegen, vertrok PSV D2 zaterdagochtend naar Geldrop om zijn koppositie te verdedigen tegen Geldrop/AEK D1 met oud PSV’ers Dennis van den Eijnden en Danny van Houts in de gelederen. Zonder de geblesseerde Mink Peeters en zonder Dante Rigo en Zohair Labyad die de D1 versterkten, maar met Steven Bosma van de D3 begon PSV onder zeer aangename weersomstandigheden aan de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd is niet om over naar huis te schrijven. PSV speelt slordig en de passing is niet nauwkeurig waardoor er in de beginfase geen kans gecreëerd wordt. Geldrop stelt daar overigens net zo weinig tegenover. Na een kleine 10 minuten dan toch de eerste kans. Matthias Verreth kaatst op Giovanni Nicolaas die de bal steekt op Mats Grotenbreg. De inzet van Mats verdwijnt net naast het doel. De volgende mogelijkheid is voor Joey Konings die een corner van Ties van den Eijnde goed inkopt, maar de bal verdwijnt net over het doel. Ook Geldrop is daarna gevaarlijk bij een corner; de inzet wordt door Ties voor de doellijn weggekopt. Binnen 20 seconden is PSV vervolgens bij het Geldrop doel via Joey en Mats die alleen op de keeper afgaat maar de bal naast schuift. Het spel van PSV wordt bij vlagen beter, hoewel het lastig voetballen blijft tegen het fysieke spel van Geldrop. Na 20 minuten is het dan toch raak. Matthias speelt de bal diep op Joey, de uitlopende keeper lijkt de bal weg te kunnen schieten, maar Joey gaat goed door en blokt de bal die vervolgens in het doel rolt: 0-1. Tot de rust zijn er dan nog twee mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen als een gevaarlijke inzet van Matthias na een corner van Ties wordt gered door de keeper en als Joey te lang wacht met schieten na twee tegenstanders goed uitgekapt te hebben. Met een zuinige 0-1 voorsprong gaan we dus de rust in.

Kort na rust wordt de tweede PSV-treffer afgekeurd: Joey scoort uit een corner van Twan Demin, maar kennelijk is er een overtreding gemaakt in de zestienmeter. Behalve dit afgekeurde doelpunt valt er, net als in het begin van de eerste helft, ook in de eerste periode na rust niet veel te noteren. PSV is sterker maar weet dat niet in kansen uit te drukken. Geldrop is vooral bezig met tegenhouden. Gaandeweg de tweede helft wordt er echter weer regelmatig goed gevoetbald en komen er ook weer kansen. De eerste ontstaat als Ertem Bölükbas een uittrap van de keeper opvangt, Matthias aanspeelt en Matthias net naast lobt. Ook bij de volgende kans is Ertem de aangever. De inzet van Matthias wordt nu met de voet gestopt door de keeper. De volgende twee mogelijkheden zijn voor Mats die eerst de keeper ziet redden en vervolgens na een goede voorzet van Steven Bosma te lang wacht met uithalen. Nog steeds staat er een krappe 0-1 voorsprong op het scorebord. Die voorsprong lijkt te worden uitgebreid als Ertem na een mooie een-twee met Gio in de zestien uithaalt, maar opnieuw weet de keeper een tweede treffer te voorkomen. Tot opluchting van de PSV’ers en hun aanhang valt die wel als een prachtige rush van Roel van Linschoten onreglementair gestuit wordt en Matthias zich achter de vrije trap zet. Met een mooie krul in de bovenhoek scoort onze Belgische spits de bevrijdende 0-2. Het slotakkoord komt van Mats die uiteindelijk toch weer zijn goaltje meepikt. Goed vrijgespeeld door Matthias omspeelt hij de keeper en schuift hij de bal in het lege doel voor de 0-3 eindstand. Niet de beste wedstrijd van PSV, wel een degelijke overwinning op Geldrop dat het PSV op fysieke kracht best lastig maakte, maar dat het laatste kwartier niet meer kon volhouden. Met de volle winst in 4 wedstrijden, 23 voor en 0 tegen speelt PSV D2 volgende week thuis tegen nummer twee Baronie D1.