1-0
26 augustus, 00:00
PSV D2 logo
Spijkenisse D1 logo

Goliath verslaat de reus; dat is toch een beetje het beeld dat bleef hangen na afloop van de nuttige oefenwedstrijd op woensdagavond tegen Spijkenisse D1. PSV had veel moeite met de fysieke kracht van Spijkenisse waarbij enkele spelers letterlijk 1,5 kop groter waren dan Koen. En Spijkenisse had moeite om een aantal, zeker in de eerste helft, kansrijke ballen doeltreffend af te ronden. Een doelpunt van Mats Grotenbreg in de tweede helft bracht uiteindelijk de overwinning voor de mannen van Twan Scheepers en dat was gezien het fysieke verschil ook wel terecht.
    De eerste helft was woensdagavond voor Spijkenisse. Al na twee minuten spelen haalt Ties van den Eijnde een bal van de lijn en moet Aaron van Engelen zich een keer in de baan van een schot gooien. Het duurt even voordat PSV via Joey Konings, Mink Peeters en Zohair Labyad wat kleine kansjes krijgt. Gevaarlijk is het echter nooit omdat Spijkenisse er goed bovenop zit en de D2 niet aan voetballen laat toekomen. Tot de zeventiende minuut gebeurt er hoegenaamd niets, dan krijgt Spijkenisse een uitstekende mogelijkheid waar Aaron wederom goed bijzit. De eerste echte kans voor PSV (dat zonder de geblesseerde Roel van Linschoten speelt) komt op naam van Matthias Verreth die, na een doorkopbal van Joey, richting het doel van Spijkenisse mag opstomen. Zijn schot wordt goed afgeblokt zoals ook in het vervolg van de eerste helft nog een paar keer het geval is.
    Na de rust een feller spelend PSV. Na 5 minuten valt er een combinatie tussen Mink, Joey en Matthias te noteren waar meer in had gezeten, maar de aanvalsdrift is er in ieder geval. Nog geen halve minuut later krijgt Matthias een hele beste kans als hij zich ontdoet van zijn directe tegenstander. Zijn schot op het doel wordt goed gepareerd door de keeper van Spijkenisse. De wedstrijd begint dan een echte wedstrijd te worden, want aan de andere kant is Spijkenisse twee maal heel dicht bij een doelpunt. Het schort hem echter in de afronding en bovendien kunnen Koen Vos, Jeroen Swinkels, Ymanuel Hurkmans en Twan Demin een paar keer op tijd ingrijpen voordat het echt gevaarlijk wordt. In de dertiende minuut zit Ieke Scheerhoorn opnieuw zeer goed bij een gevaarlijke uitbraak van Spijkenisse; een minuut later is het Mats Grotenbreg die aan de andere kant bijna een puike stift beloond ziet worden met een treffer. PSV kent dan een sterke fase met wel vier kansen en kansjes in twee minuten van Mats, Matthias, Dante Rigo en Ertem Bölükbas. Eindelijk na 20 minuten voetbal valt dan de langverwachte treffer. Mats zet goed door op links en verschalkt de goalie van Spijkenisse met een mooi vlak schot dat over hem heen zeilt: 1-0. PSV blijft vervolgens overwicht houden. Zohair schiet een keer in de muur uit een vrije trap, Mink stuurt Mats nog een keer diep en Mats ziet een als voorzet bedoelde bal voorlangs schieten. Ook Ties mag nog een keer op het doel koppen uit een corner.
    Nogmaals een knappe overwinning op een sterke tegenstander, waarbij PSV vooral liet zien zich niet te laten intimideren door een fysiek sterker team. Ploegen als Spijkenisse zullen we de komende competitie vaker tegenkomen en dan is het lekker te weten dat we daar aardig tegen opgewassen zijn.