0-13
26 augustus, 00:00
Hoogstraten D3 logo

Er was eens een mooie zonnige dag in België. Voor onze jongens stond een wedstrijd geprogrammeerd tegen een Belgische derde klasser, dit komt in Nederland overeen met de reeks onder eerste divisie.
    De D3 had tegen Rot Weis Essen al laten zien dat de honger naar voetbal groot was. Van onderschatting was geen sprake ze gingen met z’n allen vol voor de tweede zege. Dit lukte, en hoe…
    De persoonlijke acties blijven nog steeds een genot voor het oog, maar combinaties zie je ook meer en meer.
    Na 6 minuten “aftasten” volgt een eerste doelpunt. Voorzet Rafaël in eigen doel gewerkt door een thuisverdediger. 0-1. het startsein van een doelpunten festival.
    De combinatie van Lars op Bjorn en daarna op Ruud, met een afstandsschot van onze “wittekop” spatte uiteen op de doelpaal, pech voor Ruud, de rebound van Robin gaat maar net naast.
    Huseyin met een schitterende actie en dan een mooie opening op Ruud ( met de hiel ) voorzet achteruit op James en de “Captain” knalt de bal heerlijk binnen van op zo’n 20 meter. 0-2.
    Na een kwartier geeft James richting en pass aan op Ruud, terug knap achteruit gelegd van Ruud op James, maar hij besluit op de rug van een verdediger.
    Veel tijd voor om te kijken naar de E-tjes ( die spelen op het terrein ernaast ) hebben we niet, want een volgende voorzet van Robin, perfect op maat voor Roland is weer een nieuw doelpunt, want onze superspits knikt de bal mooi binnen. 0-3
    Schoten volgen van Bjorn en Luc…, maar het is weer het samenspel James-Ruud die trefzeker is. 0-4.
    PSV kampeert nu op de helft van Hoogstraten. Een uittrap van de doelman wordt onderschept door Roland, pass op de net ingevallen Steven Bosma en die werkt droog af met links.0-5.
    Het gaat nu snel, héél snel. Want 1 minuut later staat het al 0-6. Dit keer vinden Cody en Roland elkaar, Roland maakt z’n tweede van de avond.
    En nog is het niet gedaan, want weer 1 minuut later Bjorn op Steven, prima voorzet op Roland en zijn nummer 3 is een feit. 0-7.
    Om de situatie enigszins te schetsen had Arne zijn eerste balcontact in de 29ste minuut ( een terugspeelbal ). Eén minuut later gingen we rusten. Saaie boel voor een doelman.

Ruststand 0-7

De tweede helft begint Stan in het doel, zijn eerste balcontact volgt al na 2 minuten, hij zou de bal niet meer terugzien tot de scheidsrechter affluit. Saaie boel voor een doelman.
    Minder saai was het voor onze spitsen. Roland heeft op een voorzet van Luc iets heel moois in gedachten en hij trakteert het publiek op een geslaagde omhaal, al ging dit kunststukje net naast, En de ouders genieten van al dit lekkers, ja, ook die van Hoogstraten genieten.
    Minuut “5” in de tweede helft is voor Luc, hij knalt van op 250 meter staalhard binnen. Nou ja, toch zeker van op 25 meter. Een beauty! (maar zo werden er wel meer gemaakt vandaag). Ondertussen zitten we aan 0-8.
    Een voorzet van Robin wordt door iedereen gemist, maar niet door Steven. 0-9.
    Een zoveelste uittrap van de thuisdoelman (die zich trouwens niets te verwijten heeft) beland bij Jordan, in één tijd tot bij Roland, en dan weet je het wel. 0-10.
    Daarna probeert Hoogstraten toch nog iets terug te doen maar met verdedigers als Lars, Armando, James, Bjorn en Luc hoeft Stan zijn handen nog niet eens uit z’n zakken te halen. Het is integendeel Steven die ziet dat de thuisdoelman iets te ver uit zijn doel staat en magistraal over hem lobt. Geniaal! 0-11
    Na een voorzet van Rafaël op Luc denkt die, wat Steven kan, kan ik ook en met een kopie doelpunt (weer een lob ) legt hij de 0-12 binnen.
    Hoogstraten die pas laat in de tweede helft voor het eerst echt over de middellijn komen, worden koud gepakt op een tegenaanval van PSV. Cody aan de haal met de bal, goed overzicht bewaart en gepast ingespeeld op Luc en hij zet de 0-13 op het bord, meteen ook de eindstand.
    De twee meegereisde scouts Gerrit en Dirk keken en zagen dat het goed was.

Het moet gezegd, Hoogstraten was iets te min voor deze gretige D3 groep. Maar zij probeerden er, ondanks het niveau verschil, toch het beste van te maken.
    Dit siert de spelers en trainers van Hoogstraten die er overigens een heel sportieve pot voetbal van maakten.