PSV O15 - AZ JO15-1

 1. zaterdag 26 mei 12:00

  De Uitslag

 2. Het verslag


  Omdat de afgelaste wedstrijd tegen FC Volendam hoogstwaarschijnlijk toch nog gespeeld moet worden, stond vandaag de voorlaatste competitiewedstrijd op het programma. En niet zomaar één! Kampioen AZ reisde af naar het Zuiden om op De Herdgang de degens te kruisen met PSV. Voor PSV stond de derde plek nog op het spel. Want door het verlies afgelopen dinsdag in en tegen Volendam (2-1 in de laatste minuut) stond het in punten gelijk met Feyenoord. Weliswaar met dus nog een extra wedstrijd in het vooruitzicht, maar het vasthouden van die derde plek zou toch nog een beetje een beloning zijn voor het team dat ontegenzeggelijk wel gegroeid is gedurende het seizoen.

  Onder warme omstandigheden begon de wedstrijd met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de vader van een PSV-jeugdspeler die vorige week helaas overleed. Nadat de bal aan het rollen was gebracht was de eerste kans voor de thuisploeg. Jasper Huijzer bereikte de meegelopen Dyon Dorenbosch, maar zijn inzet ging naast. Het duurde vervolgens tot na de ingelaste drinkpauze voordat er weer iets te noteren viel: een kans voor AZ toen een vleugelspeler de bal hard voorgaf en er (gelukkig) geen AZ speler er een voet tegen kon zetten. AZ voetbalde iets makkelijker, maar PSV kreeg de meeste mogelijkheden op de openingstreffer. Nadat Jasper in de 27e minuut drie Alkmaarders zijn hielen liet zien, kon hij net niet een medespeler bereiken voor de goal. En even later schoot Jasper in kansrijke positie via het been van een AZ verdediger naast. Zo gingen beide teams met 0-0 rusten.

  Na rust was AZ de eerste fase een paar keer dreigend met schoten. Maar de ingevallen keeper Jules Janssen kon iedere keer relatief eenvoudig redding brengen. Halverwege de tweede helft kreeg de thuisploeg weer mogelijkheden op een treffer. Na een lange, goede aanval over meerdere schijven kon Dylan Hopman de bal bij de tweede paal neerleggen waar Deveron Fonville kopte. Maar ook nu ging de bal voorlangs. PSV probeerde de 1-0 te forceren en via schoten van Jenson Seelt en Jasper Huijzer en een gevaarlijke vrije trap van Mylian Jimenez kwam het in de buurt van de openingstreffer. Het was echter AZ die in de slotminuut optimaal profiteerde van balverlies rondom de middencircel en dit snoeihard afstrafte: 0-1. Net daarvoor waren de gasten ook nog dichtbij een voorsprong gekomen maar kon een PSV-er een schot op doel nog blokken.

  Zo verloor PSV net als afgelopen dinsdag in de slotminuut tegen een ploeg uit Noord-Holland. Beide keren zat er minimaal een gelijkspel in. Maar staat de ploeg bij het eindsignaal met lege handen.

  Omdat Feyenoord vandaag wel won, moet de O15 de inhaalwedstrijd tegen Volendam winnen om alsnog op de derde plek te eindigen. Eerst volgt komend weekend het befaamde Marveld Toernooi in Groenlo.

  Opstelling: Aron van Lare (c) (36' Jules Janssen); D'Leanu Arts, Jenson Seelt, Jesse Giebels, Nawaaz Landfelt; Mylian Jimenez, Dylan Hopman, Dyon Dorenbosch; Jasper Huijzer, Milan van de Riet, Mohamed Nassoh (47' Deveron Fonville).

  Gele kaart: D'Leanu Arts