10-1
26 mei, 00:00
FC Maasgouw D1 logo

Voor deze Woensdagavond wedstrijd kwamen de jongens van Maasgouw afgezakt naar de Herdgang. De iets oudere “vrienden “ (Dorpsgenoten) van onze eigen trots “Stan De Man” waren van plan de mannetjes van PSV een poepje te laten ruiken. Met een hele delegatie werd het sportpark ingedraaid. De dag voordien nog snel een training ingelast om heel sterk voor de dag te kunnen komen. Het moest lukken.

Armando, nog lichtjes hinder aan de knie werd gespaard voor dit treffen.
    Nieuwe aanwinst Justin Lonwijk was er ook bij en kon zich vandaag al laten opmerken bij trainers en ploeggenoten. En of hij dat deed.
    Na 3 minuten een knappe pass van Justin op Steven, (de motor nog koud maar de turbo altijd warm) voorbij zijn tegenstander, gemeten voorzet tot bij Roland en het stond 1-0. Maasgouw koud gepakt.
    Na 5 minuten mooie actie Huseyin, inspelen op Justin en hij scoort zijn eerste treffer in het Philips tenue. 2-0. Een assist en een doelpunt binnen de eerste 5 minuten. Van een gouden transfert gesproken.

Na tien minuten eerste kans voor Maasgouw. Vrije trap op een mooie plaats maar de aanvoerder van de bezoekers schiet naast.
    PSV heerst en de bezoekers kunnen enkel proberen de schade te beperken. Dat lukt niet want na een hoekschop komt de bal in de voet van Robin en het is 3-0. De eerste kaap van 3 keer 20 minuten zit erop en het is dan al duidelijk dat de D1 van Maasgouw twee maatjes te klein is.

De volgende 20 minuten vangen aan en meteen is het 4-0. Pass van Cody op Jordan en die lobt subliem over de uitgekomen doelman. Als er al hoop was …
    Een vrije trap van diezelfde Robin spat uiteen op de paal, hier zat “peper” in.
    De volgende fase is voor Buskruid Bjorn, solo van links achter naar rechts voor het veld over, zijn gouden linker wapenen en knallen. Dit hebben we gemist, zo een lekkere droge knal, helaas voor Bjorn draaide de bal naar de verkeerde bal van de paal.

Dan is het weer Cody-time. Op zijn gekende manier voorbij alles en iedereen, mooi passje op Roland en die knalt via de lat binnen. 5-0.
    Slangenmens Cody weet van geen ophouden en scoort de 6-0.
    Na een pass buitenkant voet van alweer Cody op Jordan, krijgt Cody de bal op een schoteltje aangeboden van Jordan en is binnenknallen een koud kunstje. Het staat 7-0.
    Huseyin weet het publiek ook nog te vermaken maar ziet zijn kunststukje gestopt door de doelman.
    Ruud heeft zijn adem gespaard voor de laatste 20 minuten. Met een knappe ren van achter tot voor ziet hij Cody staan, bied hem de mogelijkheid, maar “Cood” knalt op de lat. De terugkomende bal valt in de voet van Baggio, en de kanjer vuurt van iets buiten de zestien precies in het hoekje. 8-0.
    PSV ruikt de dubbele cijfers en kiezen na de zoveelste aftrap van Maasgouw onmiddellijk voor de pressing naar voor. Dat resulteert in paniekerig uitverdedigen, Robin onderschept en schildert de bal op het hoofd van Jordan. En die hoeft maar binnen te knikken. Voor wie nog kan volgen, het is 9-0.

De 10-0 volgt 1 minuut later. De twee auteurs van de 9-0, wisselen nu van plaats en het is nu Jordan die perfect op het hoofd van Robin geeft.
    De 10-0 is een feit, en nu wil iedereen mee naar voor en bij balverlies, (één minuut voor het einde) op het midden komt Luc in een keer tegenover 4 bezoekers te staan, en dat is zelfs voor Luc iets te veel. Aanvoerder Stan die voor de rest van wedstrijd eigenlijk niet meer te doen had dan wat terugspeelballetjes te verdelen, komt nog goed uit maar kan de eerredder van de bezoekers niet voorkomen.
    Eindstand PSV D3-Maasgouw D1 : 10-1.

Na het uitstapje “Heerenveen” vorig week-end en de glansrijke overwinning vandaag staan de neusjes allemaal in dezelfde richting en is de generale repetitie voor het 2-daags toernooi in VCH Blerick goed verlopen. Laat ons weer hopen op een mooi toernooi.