5-0
26 februari, 00:00
VVV Venlo D2 logo

Vandaag was al voor de meesten van ons al om 6.30 uur of nog eerder opstaan om de trip naar Venlo te maken waar de wedstrijd tegen VVV om 10.00 uur op de planning staat. VVV is de huidige nr.3 in de stand en als we onze opmars willen voortzetten is een overwinning noodzakelijk. Vanaf de aftrap maakt VVV echter hun aspiraties al direct duidelijk door hun rechtsbuiten al direct de diepte in te sturen en waarbij onze verdediging al direct in actie moet komen. VVV zet ons direct vast op eigen helft en geeft PSV op middenveld geen ruimte waardoor het moeilijk opbouwen is. Aangezien hun middenvelders en achterspelers vaak een kop groter zijn dan onze jongens die daar lopen is het zaak om niet in duel te komen, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. VVV is feller en agressiever in de openingsfase en komt dan ook op een 1-0 voorsprong door Bjorn Bastiaans. PSV komt niet hun spel en wordt door VVV afgebluft. Als met een cross-pass hun rechtsbuiten wordt weggestuurd en deze voorgeeft kan de eerste inzet nog gekeerd worden maar de rebound wordt door een andere VVV ingeschoten waardoor VVV op 2-0 komt. Waar andere tegenstanders hun veldoverwicht niet kunnen uitbuiten middels kansen, lopen er bij VVV wel een paar jongens rond die het overzicht bewaren en gevaarlijk kunnen worden. PSV lijkt na een kwartier een beetje onder de druk uit te komen en kan gevaarlijk worden middels een rush van Tijn aan de rechterkant van het veld. Jammer genoeg kan geen PSV-er zijn voet er tegen zetten door fel verdedigen van VVV. Het is echter VVV dat het heft weer in handen neemt en 5 minuten voor rust voor de 3-0 zorgt. Zo gaan we met een 3-0 achterstand de rust in en dat is weer eens wennen. Ook in de tweede helft is VVV vandaag een maatje te groot voor onze jongens. VVV is net iets sneller bij de bal en dan wordt het moeilijk. Zo kan VVV in de tweede helft nog twee maal scoren en kan PSV sporadisch gevaarlijk worden middels een kopbal van Sem en een schot over van Arne. Zo kunnen we huiswaarts met een 5-0 nederlaag en is onze opmars naar boven even gestuit. Er wordt gezegd dat je van nederlagen meer leert dan van overwinningen. Dus als jullie er met de trainer uitkomen waar het vandaag aan geschort heeft, dan blijven er toch nog twee kansen om de volgende keer wel van VVV te winnen.