26 februari, 00:00
MVV C1 logo
PSV C1 logo

In het begin van de wedstijd was PSV wel meer in balbezit, maar MVV zette al vroeg druk op de bal.
    PSV wist maar moeilijk de vrije man te vinden en kwam nog niet echt lekker in de wedstrijd.
    Na een kwartier spelen leek het of PSV op voorsprong kwam, de bal zat in het net, maar de scheidsrechter had al gefloten voor een vrije trap voor PSV. Hierna bleef PSV aanvallen maar de keeper van MVV redde een paar keer subliem.
    Even later was het dan toch raak na een goede actie van Zakaria Bakkali was het Stijn Lamers die onhoudbaar binnen schoot.
    PSV zat in een goede fase en scoorde vlak voor rust zelfs de 0 - 2 door Zakaria.
    De tweede helft was nog maar net begonnen of de spits van MVV (Cen Unal) strafde onoplettendheid in de verdediging van PSV af.
    Hierna had PSV het moeilijk mede omdat bij een aantal spelers de scherpte ontbrak.
    Mede hierdoor kwam MVV weer in de wedstrijd en was het niet eens onverdiend dat zij de gelijkmaker maakte door Sven Weerts 2 - 2.
    Hierna herpakte PSV zich weer en ging vol in de aanval, het werd een bloedstollende slotfase.
    Doordat de wedstrijd herhaaldelijk stil lag had de scheidsrechter al aangegeven dat er een aantal minuten bij zouden komen.
    De blessuretijd was bijna om totdat Junior Lima dos Santos in de 16 meter werd vastgehouden, de scheidsrechter twijfelde niet en legde de bal op de stip.
    Junior benutte zelf koelbloedig de penalty en was de stand 2 - 3. Kort hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
    Al met al een gelukkige overwinning voor PSV tegen een sterk MVV dat eigenlijk meer had verdiend.

0 - 1 Stijn Lamers (27)
    0 - 2 Zakaria Bakalli (33)

Ruststand 0 - 2

1 - 2 Cen Unal (36)
    2 - 2 Sven Weerts (45)
    2 - 3 Junior Lima Dos Santos ( pen.70+4)

Wagener, Verstraaten, Bazoer, Groenendijk(c), Mohrman, Wouters (Naciri '35) Baysal, Lamers, Lima dos Santos, Meyssen (van Schijndel '25) en Bakalli.