Gregory Kuisch

Mathias Kjølø

Fotoverslag

Bekijk hier het fotoverslag met foto's van Paula Lenting.

Vandaag stond wederom een wedstrijd op het programma tegen Vitesse O19 uit Arnhem. Alleen dit keer ging het om de volgende ronde te halen van het bekertoernooi. De eerste kans van PSV is meteen raak, een hoekschop van Noni Madueke wordt keurig binnengekopt in de zesde minuut door de vrijstaande Gregory Kuisch. En ook de tweede kans was meteen raak. Een voorzet van dezelfde Noni Madueke kwam op het hoofd terecht van de inlopende Mathias Kjolo.

Zo stond de ploeg van Ruud van Nistelrooy binnen elf minuten op een 2-0 voorsprong. PSV ging lekker door met mooi voetballen en creĆ«erde zo nog meer goede kansen om de voorsprong uit te breiden. Een mooie aanval in de 28e minuut kwam bij Kjolo terecht,  alleen zijn schot werd gekeerd door de keeper. Niet veel later is het Mees krekels die uit een hoekschop de bal met het hoofd bij de eerste paal verlengde, jammer genoeg stond er niemand bij de tweede paal om de bal binnen te schieten. Net voor rust is het Madueke die zichzelf met een mooie schijnbeweging vrij voor de keeper zette. Jammer genoeg ging zijn schot via de keeper niet in het doel. Zo gingen we rusten met een zeer verdiende 2-0 voorsprong .

De tweede helft begint met een veel feller Vitesse en de Arnhemmers zetten de verdediging van PSV meteen onder druk. Een schot van een Vitesse-speler ging net via een PSV-verdediger in de 48e minuut langs. In de 58e minuut kregen de Arnhemmers een vrije trap op de rand van de zestienmeter. Deze werd goed binnengeschoten in de verre hoek van het doel. PSV ging hierna wat wisselen en gaf zo wat jongens van PSV O17 een mooie gelegenheid om wat minuten te kunnen maken op een hoger niveau. Met veel vechtlust en bereidheid om voor elkaar door het vuur te gaan, hield PSV O19 stand tot het eindsignaal. En bereikte zo de laatste acht van het bekertoernooi.

De eerstvolgende wedstrijd is voor de competitie. Dan spelen we de topper tegen Ajax op de eigen Herdgang, de wedstrijd begint dan om 14.00 uur.