0-2
26 januari, 00:00
NAC D1 logo
PSV D1 logo

In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop heeft PSV D1, zonder de geblesseerden Olivier Rommens, Joep van Vroenhoven en Jordy de Wijs en zonder Aron Schnorrenberg (C2), Jeroen Meurs (C2) en Daan Bollen (C1), in de uitwedstrijd tegen NAC D1 een overtuigende 2-0 overwinning behaald. PSV opende sterk en het was Endy Opoku Bernadina die na tien minuten spelen goed in de diepte werd gelanceerd, zijn directe tegenstander afschudde en beheerst de 0-1 binnen schoot. PSV domineerde het spel en er werden diverse goede kansen gecreëerd. Sven van de Kerkhof wist met een paar splijtende dieptepasses Rai Vloet goed te bereiken en hierdoor werd de NAC verdediging keer op keer op de proef gesteld. Toch duurde het tot vlak voor rust alvorens de bevrijdende 0-2 op het scorebord kwam. Jeroen Meefout passeerde vanaf rechts een aantal tegenstanders en vanaf de rand van het zestienmetergebied krulde hij de bal met zijn linkerbeen via de binnenkant van de paal in het doel.
    Na de thee bleef PSV heer en meester. De PSV-verdediging gaf in de hele wedstrijd geen enkele kans weg en PSV ging op jacht naar meer doelpunten. Gino ‘Captain’ Girigori werd door trainer Jefta Bresser in de tweede helft verrassend ingebracht als linksback en hij deed dit op deze voor hem vreemde plek uitstekend.
    Ook de meegereisde spelers van de D2, t.w. Riechedly Bazoer en Kaan Baysal, vielen goed in.
    Vanwege de Carnaval is er komend weekend geen competitieprogramma en dit geeft de kans aan alle geblesseerde spelers te herstellen, zodat iedereen hopelijk op tijd fit is voor de topper over twee weken thuis tegen Willem II!!!