25 november, 12:00
Stichting Sparta Rotterdam JO13-1 logo

Renzo Tytens
  2. Wedstrijdverslag

Met de complimenten van het publiek, ouders en de trainer van Sparta kwam PSV zaterdagmiddag weer terug richting Brabant. Maar ondanks het goede veldspel moest men de drie punten in Rotterdam achterlaten. PSV O13 kreeg veel lof voor het vertoonde spel, maar Sparta was beter in het af maken van de kansen. Hierdoor werd het 2-1 voor de trotse lijstaanvoeder uit Rotterdam.

Ook vandaag weer goed veldspel van PSV, maar men komt moeilijk tot scoren. Nu hadden ze vandaag ook wel een tegenstander die het achterin goed op orde had. Maar in wedstrijden tussen de nummers één en drie, is het wel belangrijk dat je de kansen benut. Kansjes waren er wel degelijk voor PSV in de eerste helft, Renzo Tytens die tot twee keer toe pech heeft bij een doelpoging. En Emir Bars die een goed schot op doel gestopt ziet worden door een wereldredding van de Sparta-doelman. In de 23e minuut dan eindelijk het verdiende doelpunt, Arthur Piedfort geeft een steekpas op Renzo, die het 16 meter gebied ingaat, de schuiver op doel valt er perfect in bij de tweede paal. De verdiende 0-1. Enkele minuten later wederom Renzo die het 16 meter gebied ingaat. Hij wordt met een heupzwaai gestopt. Iedereen is het er overeen eens, 100% penalty, behalve de arbiter van dienst, die door laat spelen. In de laatste twee minuten van de eerste helft krijgt Sparta hun eerste kansjes van de wedstrijd. Een vrije trap vanaf 18 meter recht voor het doel gaat naast via de buitenkant paal. En één minuut later kunnen ze profiteren van het uitglijden van een PSV-speler en kan men scoren. Zodoende gaan beide teams rusten met een 1-1 stand.

In het begin van de tweede helft is het PSV dat binnen de eerste minuut twee grote kansen krijgt op een grotere voorsprong. De eerste is een goede voorzet waarin men net niet bij kan met het hoofd. De tweede kans een geweldig schot van Emir Bars die de lat raakt. PSV blijft de bovenliggende partij, maar ook Sparta toont wat meer initiatief, al blijven het veel lange ballen. In de 38e minuut kan PSV-doelman Tijn Smolenaars de bal niet goed weg stompen bij een voorzet van Sparta. Uit de rebound kan Sparta scoren en zo verder gaan met een 2-1 voorsprong. Het Sparta publiek hoopt op het einde zegt men, want men heeft ook wel in de gaten dat de druk van PSV fors toeneemt.  Maar helaas komt PSV niet tot scoren, en zo blijft Sparta de trotse koplopen in de competitie.

PSV heeft vandaag duidelijk laten zien voetballend verder te zijn als koploper Sparta, alleen het scoren blijft achter en dat is toch bepalend voor winst of verlies. Wel een opmerkelijk feit is dat bij PSV alle spelers minimaal 40 minuten speeltijd hebben gekregen. En bij Sparta zijn er drie spelers die maar drie minuten in de benen hebben. Dit is een verschil in opvatting van opleiden, maar kan dus wel mee spelen in een einduitslag van een wedstrijd. Maar bij PSV is opleiden belangrijker als winnen, dus kan men zeggen dat men vandaag goede zaken heeft gedaan. Alle spelers hebben tegen een goede tegenstander met veel weerstand een puike partij op de mat gelegd. Volgend weekend geen wedstrijd voor PSV, eigenlijk zou men spelen tegen Feyenoord, maar deze hebben toernooiverplichtingen.