Sven Simons
  5. Doelpunt

Jaivy Lourens
  6. Wedstrijdverslag

PSV speelde een prima wedstrijd tegen Willem II, waarbij PSV de bezoekers geen moment in de wedstrijd lieten komen. Na een ruststand van 5-0 won de thuisclub uiteindelijk met 8-0.

PSV ging voortvarend van start. In de eerste minuut had PSV al twee kansen om de score te openen, maar beide werden niet benut. Enkele minuten later hadden de bezoekers hun eerste goede kans. Na een mooie steekbal kwam een Willem II-speler alleen voor de PSV-goalie, maar hij wist deze mogelijkheid niet te benutten. PSV speelde in een hoog tempo en zette de bezoekers snel onder druk. In de negende minuut leverde dit het eerste doelpunt van de wedstrijd op. Nu gaf Sven Simons een mooie steekbal op Ruben van Bommel. Zijn schot werd door de keeper van Willem II nog van richting veranderd waardoor Jesper Uneken de bal kon inkoppen, 1-0. Enkele minuten later kon Chahid el Allachi een uittrap van de Willem II-goalie onderscheppen waarna hij de bal rustig binnen schoot, 2-0. PSV had de wedstrijd in handen maar leverde soms de bal te snel in omdat het te gehaast speelde. Desondanks kwam PSV in de 20e minuut op 3-0. Iggy Houben speelde de bal op Livano Comenencia. Zijn schot werd nog door de keeper van Willem II gekeerd maar Jesper Uneken reageerde alert en tikte de 3-0 binnen. De wedstrijd was nu al gespeeld. Het viel Willem II te prijzen dat zij bleven voetballen en niet de ‘bus gingen parkeren’ voor hun eigen doel. PSV bleef zoeken naar meer doelpunten en in de laatste vijf minuten van de eerste helft kon PSV nog twee keer scoren. In de 30e minuut veroverde Jesper Uneken de bal aan de achterlijn maar zijn schot werd door de keeper gekeerd. De bal kwam voor de voeten van Chahid el Allachi die de 4-0 aantekende. Eén minuut later werd een schot van Chahid door de Willem II-goalie gekeerd en nu was het Iggy Houben die alert reageerde en de 5-0 inschoot.

Willem II speelde vanaf het begin van de tweede helft compacter, maar dit belette PSV niet om de lijn van de eerste helft voort te zetten. In de 41e minuut kwam een voorzet van Milan Govaers uiteindelijk bij Jaivy Lourens. Met een hard schot in de verre hoek schoot hij de 6-0 binnen. Drie minuten later breidde PSV de voorsprong verder uit. Een mooie voorzet van Matteo Dams werd door Ruben van Bommel op de achterlijn terug gekopt. Jesper Uneken kon daarna zijn derde treffer van de wedstrijd maken en PSV op een 7-0 voorsprong zetten. Eén minuut later had Willem II een kans op een treffer. Het schot van de speler van de bezoekers vanaf de rand van het strafschopgebied ging via de lat over. PSV speelde in de tweede helft verzorgd voetbal en wist daardoor diverse kansen te creëren. Diverse mooie aanvallen werden echter niet doeltreffend afgerond. In de 66e minuut zette PSV de eindstand op het scorebord. Een lange bal van Milan Govaers kwam bij Sven Simons. Met een mooie lob over de keeper scoorde hij de 8-0.

Opstelling: Kjell Peersman, Julian Kuijpers (36’ Milan Govaers), Luc Netten (36’ Shi-jon Martina), Yaël Gil y Muinos, Matteo Dams, Livano Comenencia, Iggy Houben (36’ Jaivy Lourens), Sven Simons, Jesper Uneken, Chahid el Allachi, Ruben van Bommel.