2-2
25 oktober, 00:00
PSV O16 logo
FC Groningen O16 logo

Door de noodzaak tot doorschuiven van spelers startte de O16 zaterdag met niet minder dan 7 C-spelers in de basis tegen het traditioneel fysiek sterke FC Groningen waar de meeste spelers 'n directe tegenstander tegenover zich zagen die minstens 2 koppen groter was en op basis van het fysieke overwicht zou kunnen worden verwacht dat Groningen PSV onder de voet zou lopen, hield PSV zich uitstekend staande en eindigde de wedstrijd in een verdienstelijk gelijkspel.

Op basis van het veldspel en met name de kansenverhouding in de 1e helft kon PSV van beide teams zelfs het meest aanspraak maken op de overwinning. Cody opende al na ruim 10 minuten de score toen hij na een 1-2 met Sekou en met wat hulp van de Groningse keeper de bal in de rechterhoek binnen schoot. Nadat Jordan al in de 17e minuut geblesseerd het veld moest verlaten en werd vervangen door Joep, waarmee zelfs de 6e C-speler binnen de lijnen stond, maakte Groningen uit een stilstaande situatie waaruit de bal uiteindelijk voor de voeten van de spits viel die van dichtbij hard inschoot, de gelijkmaker. Nog geen 10 minuten later scoorde dezelfde spits op soortgelijke wijze wederom uit een standaardsituatie waaruit de bal op de 5-meter vrij voor hem viel de 1-2 voor Groningen. In de 5 minuten die resteerden tot de rust kreeg PSV nog een aantal grote kansen om op de gelijkmaker en zelfs om een voorsprong te nemen, maar Sekou en Cody hadden hun vizier niet scherp genoeg staan. Ruim in de blessuretijd van de 1e helft knikte Koen na een voorzet van Gaétan alsnog de verdiende gelijkmaker binnen.

In de 2e helft zou er weinig aan het spelbeeld en niets aan de score veranderen. Behalve een goed zelf gecreëerde kans van Cody in de 51e minuut die door de keeper werd verijdeld en aan de andere kant een mooie redding van Youri die een afstandschot uit de kruising ranselde, werden beide teams niet echt meer gevaarlijk en bleef PSV prima overeind.

Complimenten voor het team van gelegenheidsstaf Edwin en Kevin.

"11 1-0 Cody Gakpo