PSV O15 - Brabant United O15

 1. zaterdag 25 oktober 00:00

  De Uitslag


 2. Na een, op de "internationals" na, voetballoos weekend trad de Onder 15 van PSV vandaag aan tegen Brabant United. De nieuwe opleiding die onstond door het samengaan van Fc Den Bosch en RKC Waalwijk.

  Een wedstrijd waarbij je vooraf met zekerheid een 1 op het totoformulier zou invullen. Het gaat hier namelijk om een wedstrijd tussen de nummer laatst (Brabant United, 0 punten) en het gedeeld 2e staande PSV.

  Omdat er dit weekend noodgedwongen weer veel met spelers geschoven moest worden, stond er weer een ander team op het veld. Maar ook de technische staf zag er dit keer anders uit: trainer Edwin de Wijs verzorgde de coaching vandaag bij de O16. Waardoor Peter Uneken, normaliter trainer O14, samen met Eric Addo verantwoordelijk was voor het coachende gedeelte.

  Even leek het erop dat Brabant United vanaf het eerst fluitsignaal al zou beginnen met tijdrekken toen na nog geen 30 seconden de spits al naar de grond ging en om een blessurebehandeling vroeg. Het ging echter om een serieuze blessure zodat Brabant United na 1 minuut al moest wisselen.

  Het spelbeeld was volledig conform de stand op de ranglijst. PSV dicteerde het spel en zag Brabant United nauwelijks over de middenlijn komen. In de 8e minuut scoorde de Eindhovense ploeg de openingstreffer. Een corner van aanvoerder Evert Linthorst belandde precies voor de voeten van Mathijs Bel die eenvoudig de bal binnenschoot: 1-0. Een lekker begin dus, en menig supporter dacht er al aan het welbekende telraampje tevoorschijn te halen. Het tempo lag echter te laag om de Bossche defensie open te splijten. Of de keuze in de eindfase was ongelukkig of matig uitgevoerd.

  Uiteraard kreeg PSV wel kansjes/mogelijkheden. Sem van den Broek kwam bij de 2e paal een teenlengte te kort om een vootzet van Arne Bens binnen te schieten. Ook een schot van Yasin Aalillou (eindelijk weer terug na een blessure aan zijn hand) werd niet tot een doelpunt gepromoveerd doordat de keeper de bal nog net naast de goal kon duwen.

  Met een 1-0 voorsprong zochten beide teams de kleedkamers op. Bij PSV kwamen nog eens 4 spelers van de onder-14 in het veld erbij waardoor een erg jong team op het kunstgras stond.

  Na wat aftasten pakte PSV de draad weer op. Wederom was het Mathijs Bel die dichtbij een treffer was. Tweemaal zag hij een schot geen doel treffen. Ook de ingevallen Yorbe Vertessen was dichtbij de 2-0 nadat hij schitterend door Evert de diepte was ingestuurd.

  Zo bleef PSV steken op een magere 1-0 voorsprong en moest het op blijven letten voor de spaarzame uitvallen van Brabant United.

  De ingevallen spelers lieten zich positief gelden. In de 57e minuut gaf Jochem van Dijk de bal prima voor vanaf de linkerflank. Yorbe kopte de bal prima voor de voeten van Damian Timan die zijn inzet prachtig door de Brabant United goalie gekeerd zag worden. De corner die hierna volgde werd door Mathijs tegen de lat gekopt.

  Vier minuten later leek PSV dan eindelijk wel doel te treffen. Yasin stuurde met een heerlijke bal Yorbe de diepte in. De ver uitgelopen doelman kon het eerste gevaar indammen, maar de rebound werd door de net ingevallen Mohamed Ihattaren van ver prima ingeschoten. Met meer geluk dan wijsheid kon een Bossche verdediger de bal nog wegkoppen voordat deze in het doel belandde.

  Met nog geen 10 minuten te spelen ging Brabant United opportunistischer spelen. De lange reservekeeper ging noodgedwongen in de spits spelen en bracht met zijn lengte meteen veel dreiging.
  De aanpassing in de Bossche tactiek leidde ook tot meer ruimte voor PSV om het duel definitief op slot te gooien. Maar de gasten hielden met veel kunst en vliegwerk het doel schoon.

  En dan blijft een 1-0 voorsprong gevaarlijk. Dat zagen we allemaal afgelopen donderdag wel in de wedstrijd PSV - Panathinaikos. En bijna was het ook nu zo ver. Nadat Brabant United al een keer gevaarlijk voor Kyan van Dorp opdook, schoot de ingevallen gelegenheidsspits/reservekeeper van afstand op doel. Zijn schot werd half geblokt waardoor er een rare dwarrelbal richting doel kwam. Gelukkig was Kyan alert om de bal tot corner te verwerken.

  In de laatste minuut was het dan toch PSV dat het net wist te vinden en zo de drie punten (terecht) in Eindhoven hield. Na goed doorzetten van Yorbe belandde de bal bij Mohamed en de D-speler rondde uiterst beheerst af door de bal in de verre hoek te schuiven.

  Zo won PSV van de lantaarndrager van de competitie. De score had hoger uit kunnen/moeten vallen, dan had je het jezelf minder moeilijk gemaakt in de slotfase. Gezien het feit dat de ploeg het duel eindigde met slechts 3 tweedejaars C-spelers, is een compliment toch ook zeker op zijn plaats!


  Kyan van Dorp; Joey Verhoeven (36' Shurandy Sambo), Abou Kone, Dennis Vos, Bryan van Hove (36' Jochem van Dijk); Evert Linthorst (c), Mathijs Bel, Vince Colpaert (36' Damian Timan); Arne Bens (54' Mohamed Ihattaren), Sem van de Broek (36' Yorbe Vertessen), Yasin Aalillou.