1-4
25 oktober, 00:00
Brabant United O12 logo
PSV O12 logo

Voor de spelers van PSV O12 vandaag een wedstrijd tegen Brabant United, een combinatie van de jeugdopleidingen van RKC en Fc den Bosch. De spelers van PSV beschouwen deze wedstrijd als een wedstrijd uit een serie van 10 wedstrijden, de spelers van Brabant United beschouwen deze wedstrijd als de wedstrijd tegen het “grote” PSV. Dit verschil van benadering was dan ook duidelijk zichtbaar in de eerste helft van de wedstrijd, gaan de spelers van PSV onbevangen de wedstrijd in om lekker te voetballen, zo gaan de spelers van Brabant United de wedstrijd in met meer als 100% motivatie om deze wedstrijd te winnen. Dit is voor de spelers van Brabant United de mogelijkheid om zich in de kijker te spelen, of te laten zien dat sommige van hen misschien wel onterecht zijn afgevallen bij het jeugdplan van PSV. In ieder geval een groot verschil van benadering van een wedstrijd. Als de spelers van PSV door de week naar het trainingsveld lopen komen ze elke keer langs de tekst “Hard werken verslaat talent, als talent niet hard werkt:” Na vandaag is bij mij de vraag of ze er ooit over nagedacht hebben wat deze tekst eigenlijk betekend. De 1e helft speelde zich dan ook voornamelijk af op de helft van PSV, gewoon omdat PSV de ruimte niet kreeg om te voetballen, de spelers van Brabant United waren fysiek sterker, wilde de bal per se hebben, en volop druk op de bal. Als dat zo is zullen de spelers ook mee moeten gaan in het fysiekere spel, of doen waar ze goed in zijn en dat is simpel de bal van voet naar voet laten gaan in een hoger tempo. Maar dat deden ze de eerste 20 minuten niet en was het wachten op een goal van Brabant United. In de 14e minuut kreeg Brabant United dan ook de zeer verdiende goal, door de spits van Brabant United werd de bal keurig binnengeschoten na een goede dribbel 1-0. Na de 20 minuut kwam PSV wel iets beter in het spel wat tot 2 kleine kansjes leidde, maar ook Kevin moest enkele keren redding brengen op goede kansen van Brabant United. Met de 1-0 achterstand konden de boys gaan rusten en gaan horen wat er niet goed was.
    Trainer Kevin was heel duidelijk in zijn uitleg, wie zijn wij en wat willen wij? De spelers gaven aan toch echt PSV te zijn en zouden in de 2e helft wel eens laten zien waarom zij bij PSV voetballen en niet hun tegenstanders.
    In de 2e helft was dan ook alles anders, een strijdend PSV, willen gaan voor de bal, het duel aangaan en ook dat duel willen winnen. Niet altijd met oogstrelend voetbal, daarvoor kregen ze geen kans, maar wel met volop strijd. In de 35 minuut een kopbal van Dylan uit een corner, iedereen keek naar de scheidsrechter, had de bal de lijn helemaal gepasseerd? En ja hoor hij wees naar de middenstip, dus de 1-1 op het scorebord. In de 44 minuut hervatte Lander het spel met een snelle uittrap, deze bal ging over iedereen heen, Joep reageerde goed en snel en stiftte de bal keurig over de keeper van Brabant United heen 1-2. 3 Minuten later was het Jesse die een diepe pass gaf op Joep, deze wist de bal goed voor het doel te krijgen, waar de goed meegelopen Martijn geen moeite meer had om de bal binnen te tikken 1-3. De spelers van Brabant United probeerde nog wel een aansluitingstreffer te make, maar de spelers van PSV gaven nu niets meer weg, simpel omdat ze nu wel per se de bal wilde hebben. In de 58 minuut was het Joep die een mooie solo wist te belonen met een doelpunt 1-4, hiermee was de wedstrijd dan ook gespeeld. Natuurlijk moeten de spelers beter worden, maar als de tegenstander je geen ruimte geeft om goed te voetballen, zal er ook strijd en passie bij moeten komen, nou de spelers van PSV hebben laten zien dat ze ook daarmee weten om te gaan. Als ze elke week met deze instelling de wedstrijd in gaan, zullen er weinig zijn die van PSV O12 weten te winnen.
    Al met al een wedstrijd met 2 gezichten, maar wel heel veel leermomenten voor de boys. Denk dat de trainer ze deze week nog wel eens de tekst zal laten lezen op de muur van de Herdgang. Een mooie zaterdagmorgen in het mooie mandenmaker stadion van RKC. Volgende week geen competitie wedstrijd, maar vriendschappelijk tegen De Graafschap.