RBC Roosendaal D1 logo
PSV D1 logo

Stadion RBC, Borchwerf 4, Roosendaal
    In het MariFlex stadion in Roosendaal speelde PSV D1 zaterdag de topper tegen de nummer 2 op de ranglijst RBC Roosendaal D1. De vraag was of de D1 genoeg was hersteld van een zware week met een brugklaskamp en dus wat minder slaap dan noodzakelijk.

In de eerste 5 minuten van de wedstrijd zien we een openingsoffensief van PSV met veel balbezit maar geen echte grote kansen. Enig wapenfeit is een doelpoging van Mink Peeters die net naast gaat. Na de sterke beginfase wordt het spel wat rommeliger. Joey Konings kopt nog wel naast na een corner van Dante Rigo, maar ook RBC Roosendaal sticht gevaar met een bal die net voorlangs gaat. Achteraf blijkt dat het enige gevaar van RBC in de wedstrijd te zijn, want verder dan de zestienmeter komt de ploeg niet meer. De solide verdediging met Ieke Scheerhoorn, Ymanuel Hurkmans, Roel van Linschoten, Tom Schepers en Ties van den Eijnde laat in het vervolg niemand meer door. Na een kwartier neem PSV de wedstrijd weer in handen. De openingtreffer lijkt te vallen als een combinatie tussen Mats Grotenbreg en Joey eindigt bij Matthias Verreth maar zijn inzet is te zacht. Het wachten is op de 0-1 en die valt dan ook in de 16e minuut. De diep gestuurde Matthias omspeelt de keeper en schiet in. Zijn inzet eindigt op de lat en de altijd attente Mats schiet de rebound binnen. PSV gaat door en 4 minuten later scoort Joey uit een voorzet van Matthias. De treffer wordt wegens hands afgekeurd door de scheidsrechter. RBC heeft niets meer in te brengen en er volgen nog wat mogelijkheden voor bijvoorbeeld Matthias en Lennerd Daneels. Kort voor rust komt PSV op 0-2 als Ties van den Eijnde na een mooie actie bij de achterlijn wordt neergelegd. De scheidsrechter fluit terecht voor een penalty, aanvoerder Dante zet zich achter de bal en schiet onberispelijk in de hoek. Tegen het rustsignaal zien we nog een prachtige aanval die via Matthias en Joey bij Mats eindigt die in kansrijke positie over schiet. Met een verdiende 0-2 voorsprong gaat PSV de rust in.

De eerste minuten na rust gebeurt er weinig. PSV heeft wel veel maar balbezit maar veel komt daar nog niet uit. Na een minuut op acht gaat PSV weer verder met waar het voor rust gebleven was: goed voetballen. We zien mooie combinaties maar die leiden vooralsnog niet tot een doelpunt. Na een mooie aanval is Dante wel gevaarlijk met een schot dat wordt gered door de keeper. Halverwege de tweede helft is het wel weer raak. Giovanni Nicolaas verovert de bal op het middenveld en zet Matthias met een prachtige dieptepass alleen voor de keeper. Matthias blijft koel en rondt af in de hoek: 0-3. Na deze aanval blijft het spel van PSV leuk om te zien en is de ploeg van Claudio Braga af en toe dicht bij een volgend doelpunt. Zo is er een prima aanval over rechts die eindigt met een schot van Dante net naast het doel en kan Mink een heerlijke dubbele een-twee met Gio net niet afronden. In de 23ste minuut na rust bouwt PSV de voorsprong verder uit. Actie van Lennerd op rechts, voorzet op maat en Mink kopt via de voet van Matthias de 0-4 binnen. De laatste mogelijkheid in de wedstrijd is voor Twan Demin die na een voorzet van Mink goed voor de verdediger komt maar zijn inzet gaat over. Uiteindelijk wint PSV de topper tegen RBC Roosendaal overtuigend met 0-4. Een prima wedstrijd waarin het team na een zware week toch goed voetbal op de mat wist te leggen.