3-1
25 september, 00:00
Alemannia Aachen D2 logo

Vandaag gaan we de grens over naar Duitsland om te spelen tegen Alemania Aachen. Deze hadden uit de vorige twee wedstrijden 1 punt behaald. Na enige omzwervingen wist ondergetekende toch de accommodatie, die goed verstopt was, te bereiken om verslag uit te brengen. De eerste minuten zijn voor PSV en dit leidt tot een kans voor Greg die door Davy in de diepte wordt gestuurd. Even later is het wederom Greg die zijn hoofd net niet goed achter de bal kan krijgen. Echter in de 10e minuut komt Alemania op voorsprong na een scrimmage uit een hoekschop. PSV laat na deze ongelukkige treffer de kopjes niet hangen en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Zo kan een Alemania verdediger nog net verhinderen dat een mooie PSV aanval wordt afgerond. Het duurt echter tot de 20e minuut wanneer PSV de gelijkmaker scoort. Greg onderschept de bal in de opbouw en rond koelbloedig af. Even later lijkt PSV zelfs op voorsprong te komen als Koen Niels op links wegstuurt, maar zijn schot komt helaas op de lat. Net voor de rust krijgt PSV een tegenvaller te verwerken. Aan PSV zijde gaat het fout in de opbouw waardoor Alemania de 2-1 kan scoren. Ook in de tweede helft is PSV het meest in balbezit, alleen een juiste eindpass om tot echte kansen te komen ontbreekt nog. Het duurt even als een mooie aanval via Joey, Koen en het schot van Davy een mooier lot verdiend had. Even later is het Joey die Greg wegstuurt en zijn schot wordt met enige moeite gepareerd. PSV gaat verder op zoek naar de gelijkmaker. Zo komt Joop na een vrije trap net niet goed bij de bal om doeltreffende af te ronden. Bij daaropvolgende hoekschop wordt de inzet net voor de lijn weggehaald. Tegen de verhouding in beslist Alemania vijf minuten voor de tijd de wedstrijd door de 3-1 te scoren. Echter net als vorige week had hier een overwinning tot de mogelijkheden behoort. Maar ja dat is voetbal.