2. Doelpunt

Yorbe Vertessen
  3. Wedstrijdverslag

Het verslag

Op zaterdag 25 augustus stond de wedstrijd om de Supercup op het programma. Deze wedstrijd ging tussen de kampioen PSV O19  en de bekerwinnaar Feyenoord O19. De clash werd gespeeld op de Herdgang en bij beide teams zat er een nieuwe coach op de bank. Bij PSV Ruud van Nistelrooy en bij Feyenoord Dirk Kuijt.

De eerste 20 minuten was het een beetje aftasten van elkaar en werden over en weer wat speldenprikjes uitgedeeld. Dus van echte kansen konden we nog niet spreken. Het was Feyenoord dat in de 21e minuut de eerste serieuze mogelijkheid kreeg. Na een goed uitgespeelde counter, ging het schot net langs het doel van Kyan van Dorp. In de 24e minuut was het een schot van Davy van den Berg dat net langs ging. Het was Feyenoord die op de rand van de zestienmeter in de 26e minuut een vrijetrap mocht nemen en het was Van Dorp die het schot keerde. In de rebound gleed een speler van Feyenoord de bal net naast. Na een overtreding van Feyenoord rand zestienmeter was het Mohammed Amine Ihattaren die achter de bal ging staan. Zijn vrijetrap ging door de muur heen, de keeper van Feyenoord zat er nog net met zijn vingertoppen aan en verwerkte de bal zo tot een hoekschop. Het was Van Dorp die met een goede save voorkwam dat PSV in de 40e minuut op achterstand kwam. Nadat PSV de bal veroverde op het middenveld, inmiddels in de 44e minuut, was het Ihattaren die verwoestend uithaalde van vijfentwintig meter van het doel. Dit schot ging maar rakelings naast. Toch liet PSV zich verrassen in blessuretijd. Een ingestudeerde hoekschop wordt klaar gelegd op de rand zestien meter. Het schot verdween in de verre hoek, achter Van Dorp. Zo ging PSV rusten met een 0-1 achterstand.

PSV begon na de rust aardig aan de wedstrijd. Het was Sekou Sidibe die vanaf rechts naar binnen sneed en binnen de zestien moest toekijken hoe zijn schot werd gekeerd door de doelman. In de 54  minuut was het Yorbe Vertessen die profiteerde van een foute inspeelpass op de helft van Feyenoord. Op de achterlijn legde hij de bal net niet goed neer voor de inlopende Ihattaren. Het was Vertessen die in de 62e minuut vanaf links een paar Feyenoorders op het verkeerde been zette en Ihattaren aanspeelde. Die legde de bal voor zijn linker en schoot deze onhoudbaar in de bovenhoek. Daarna was het toch weer Feyenoord wat veelvuldig te vinden was voor het doel van PSV. Maar met twee goede reddingen was het Van Dorp die de stand op 1-1 hield. Een snel genomen vrijetrap bracht Feyenoord toch op een 1-2 voorsprong. Na deze tegenslag toonde de jongens van PSV veerkracht en dat resulteerde in de 76e minuut in een grote kans voor Damian Timan. Zijn geplaatste bal werd net gepakt door de keeper. De druk bleef aanhouden. Een lange bal van achteruit van Rico Zeegers kwam terecht bij de vrijstaande Vertessen, deze aarzelde niet en liftte de bal over de uitkomende keeper: 2-2. Zo was de stand weer gelijk in de 83e minuut. Maar PSV kon niet lang van deze gelijk makker genieten. Want het was Feyenoord wat vlak voor tijd de verdiende 2-3 binnenschoot. En zo de beker mee naar Rotterdam mocht nemen.

Op zaterdag 1 september start voor PSV O19 de competitie. Om 14.30 wordt er afgetrapt in Heerenveen.

Opstelling PSV: Van Dorp, Kuisch, Daverveld (57, Kreekels) Zeegers, Vos (82, Horvath), Oostenbrink, Van Den Berg (70, Timan), Sidibe, Ihattaren, Vertessen en Thomas.