Jesper Uneken
  3. Bijzonderheden

Eigen doelpunt: 1x

4. Wedstrijdverslag

Op de laatste zaterdag van augustus stond de eerste officiële wedstrijd voor de nieuwe O15-lichting op het programma. Op de eigen De Herdgang ontving het team van trainers Edwin de Wijs en Anthony Lurling in het kader van de eerste bekerronde Almere City.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd viel in de 4e minuut te noteren. Na een pass van Ruben van Bommel krulde Iggy Houben de bal naast. De thuisploeg liet in het eerste kwartier nog twee mogelijkheden liggen, maar was in de 16e minuut uiteindelijk wél succesvol. Een goede individuele actie van Iggy lag aan de grondslag van een eigen doelpunt van een Almere City verdediger. Tien minuten later dacht Iggy de 2-0 te scoren toen hij een vrije trap van Ruben bij de tweede paal binnen frommelde. Maar blijkbaar deed hij dit vanuit buitenspelpositie zodat zijn treffer geannuleerd werd. Een paar minuten later raakte Iggy de paal zodat de marge één doelpunt bleef. Zoals het een echte bekerwedstrijd betaamt, kwam de underdog vlak voor rust verrassend op gelijke hoogte. Een hoge diepe bal viel tussen de laatste linie en keeper van PSV die vervolgens onvoldoende communiceerden. Gevolg: een Eindhovense verdediger kopte de bal over de uitlopende eigen keeper en langzaam rolde de bal in eigen doelpunt. Vlak na de gelijkmaker moest keeper Kjell Peersman zelfs alle zeilen bijzetten om een inzet van de Almeerse linksbuiten uit het doel te ranselen. Omdat ook de keeper van Almere City net voor rust ook fabelachtig redde op een inzet van dichtbij van Jesper Uneken, zochten beide teams met ieder een eigen doelpunt op zak, de kleedkamer op.

Meteen na rust bracht PSV de stand op 2-1. Een goede voorzet van linksback Koen Jansen belandde bij Iggy die de bal naar zijn rechter been kapte en simpel PSV weer op voorsprong zette. Dit gaf PSV vleugels en het creëerde een aantal mogelijkheden. Het scoorde echter pas in de 44e minuut toen Iggy de bal oppikte en op het juiste moment breedlegde op Jesper die de 3-1 op het scorebord zette. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen op basis van het spelbeeld. Maar Almere gaf niet op en kreeg in de 49e minuut (terecht) een penalty toen de bal na een vrije trap op de hand van een PSV-er kwam. Het buitenkansje werd eenvoudig in een doelpunt omgezet zodat het ineena toch nog spannend werd. Er werd echter niet meer gescoord. Mede omdat inzetten van Jaivy Lourens en Chahid el Allachi geen doel troffen.

PSV won zo terecht deze eerste, officiële wedstrijd en bekert zodoende verder. Voor de trainers waren er tegelijk veel aanknopingspunten om dit seizoen de punten op de i te zetten. Volgende week volgt de eerste competitiewedstrijd: Ajax uit.

Opstelling: Kjell Peersman; Livano Comenencia, Luc Netten, Yaël Gil y Muinos, Koen Jansen; Lars Putters (48' Milan Govaers), Sven Simons, Chahid el Allachi; Iggy Houben, Jesper Uneken (53' Shi-jon Martina), Ruben van Bommel (60' Jaivy Lourens).

Gele kaart: Jesper Uneken