Raf van de Riet
  2. Bijzonderheden

Robin van Duiven (1x)

Strijdend onder 13 boekt zege op Ajax

Na een tweetal leerzame toernooien stond zaterdag de eerste bekerwedstrijd voor PSV O13 op het programma. Dit werd meteen een mooi affiche, aangezien de loting PSV aan Ajax had gekoppeld. Op de eigen Herdgang werd het een spannende wedstrijd, welke uiteindelijk een knappe 2-1 overwinning opleverde voor de Eindhovenaren.

PSV begon aarzelend aan de wedstrijd en dit resulteerde dan ook in een snelle 0-1 achterstand. De spits van Ajax was de verdediging te snel af en schoof de bal onder de PSV-doelman door. In het vervolg van de eerste helft bleven de Amsterdammers de bovenliggende partij, zonder noemenswaardige kansen te creëren. Omdat ook PSV geen mogelijkheden kreeg, zochten beide ploegen met een 0-1 tussenstand de kleedkamers op.

In de tweede helft kantelde het wedstrijdbeeld. PSV kreeg meer grip en dat resulteerde al snel in een grote kans voor Gino Verhulst. Hij kapte zich goed vrij en plaatste de bal buiten het bereik van de keeper, echter stond de paal een doelpunt in de weg. Dit doelpunt viel vijf minuten later alsnog, door Raf van de Riet. Na een overtreding mocht Raf van een kleine 35 meter aanleggen en tot verrassing van iedereen schoot hij de bal direct richting doel. De Ajax-doelman had hier geen antwoord op en zo stonden de bordjes weer in evenwicht. Na de gelijkmaker bleef PSV strijden voor meer en dit resulteerde uiteindelijk in een tweede Eindhovense treffer. Eus Waayers kreeg de bal door het centrum aangespeeld, draaide weg bij zijn tegenstander en gaf een goede steekpass op Robin van Duiven. Robin bleef, oog in oog met de doelman, kalm en stiftte rustig binnen. Met nog een kwartier op de klok was de Eindhovense voorsprong daar. Ajax ging alles-of-niets spelen, wat nog een tweetal kansen opleverde. Deze werden echter beide gemist. Omdat PSV verder goed stand wist te houden, stond na het laatste fluitsignaal de eindstand 2-1 op het scorebord.

Binnenkort wordt er geloot voor de tweede ronde en weet PSV aan wie het gekoppeld gaat worden. Volgende week speelt de ploeg van trainer Hidde van Boven de eerste competitiewedstrijd. Op de Herdgang ontmoet PSV O13 dan het Rotterdamse Spartaan ’20.