PSV O16 logo

Dylan Hopman

3x

PSV sluit competitie af met winst

PSV sloot zaterdag de competitie af met een uitzege op het laag geklasseerde FC Dordrecht. Theoretisch kon het team nog op een gedeelde eerste plaats komen, maar koploper FC Utrecht won ook zijn laatste wedstrijd en bleef de O16 daarmee een overwinning voor.

PSV deed zijn sportieve plicht in een wedstrijd waarin ook een aantal O17-spelers, sommige na blessures weer wat minuten konden maken, waaronder Amin Doudah die als invaller na negen maanden blessureleed weer een wedstrijdshirt mocht aantrekken. PSV nam gecontroleerd afstand van Dordrecht met vier goals, gespreid over de wedstrijd. Waarbij moet gezegd dat het even zoveel kansen liet liggen, terwijl ook Dordrecht een aantal goede mogelijkheden kreeg maar zo mogelijk nog slordiger dan PSV was in de afwerking. Na een kwartier opende Milan de score waarbij hij na een goede passeeractie in het strafschopgebied haast vanaf de achterlijn op goal schoot en de bal via een verdediger in het doel belandde, al was die er volgens de spits anders zeker ook in gegaan, 0-1. Dylan maakte er na een prima aanval kort voor rust 0-2 van, toen de bal na een goede voorzet van Mo en doorkoppen van Milan in het strafschopgebied voor zijn voeten viel en hij die zonder aarzelen hard en hoog in de touwen joeg.

Vijf minuten na de rust stelde Milan met zijn tweede de zege veilig toen hij de bal in de rebound na een schot van Naïm gedecideerd binnen schoot, 0-3. En voor zover dat nog niet het geval was door de kansen die ook Dordrecht daarna nog kreeg, deed hij dat in ieder geval vlak voor tijd met een beauty. Mylian kwam op links door en een gaf een afgemeten voorzet op Milan die de bal uit de lucht op zijn slof nam en hard binnen schoot, 0-4. In de blessuretijd kreeg PSV nog een penalty nadat Mylian in het strafschopgebied door de keeper onderuit werd geschoffeld. Nadat Mathijs de bal had opgeëist en feilloos op de lat schoot, zat de wedstrijd en de competitie erop.

Complimenten voor de jongens die ondanks de Ramadan hebben doorgespeeld. Nog een toernooitje, voor sommigen even naar China, en dan zit het seizoen erop met een vakantie in het vooruitzicht.

Aron van Lare; Alberto Puts, D’Leanu Arts, Mylian Jimenez, Jesse Giebels; Mathijs Tielemans, Dylan Hopman ©, Mo Nassoh; Ilyas Bougafer (58/Amin Doudah), Milan van de Riet, Naïm Matoug (70/Deveron Fonville).

Gele kaart: Mylian Jimenez, Naïm Matoug.