0-3
25 april, 00:00
NEC Nijmegen O19 logo
PSV O19 logo

Na een weekendje feesten en weer de draad oppakken bij het trainen is vandaag NEC aan de beurt. We willen weer terug naar het nivo van voor de wedstrijd tegen ADO. NEC heeft de doelstelling al bereikt door de kampioenspoule te halen. We willen vandaag laten zien dat we beter kunnen dan vorige week. NEC kan vrijuit spelen er staat voor hen immers niks meer op het spel.
    We beginnen sterk en krijgen ook de eerste kans. Na tien minuten een snelle aanval over rechts, een voorzet van Ramon en Sam is er als de kippen bij om voor zijn verdediger te komen en de bal binnen te tikken. Een goed begin. NEC krijgt in het begin weinig kans. Het laatste kwartier voor de rust zijn er echter legio kansen. Eerst is het Ramon die vrij voor de goal naast schiet, Sam voor open doel tegen een verdediger aan en Martijn die de lat teistert. NEC krijgt ook nog een uitgelezen kans maar na de eerste geweldige safe van Yanick weet de aanvaller vrij voor de goal de bal keihard over te schieten. Dus de rust geen 0-4 of 1-3 maar gewoon 0-1.
    Na de rust gaan we eigenlijk verder zoals in de eerste helft. Gedreven en vol nieuwe energie. In het eerste kwartier krijgt Ramon nog twee opgelegde kansen maar ze gaan er niet in. Na iets meer als een uur spelen wordt een aanval over links via Kenneth voorgezet en het is Arnaut die zijn eerste competitiegoal van dit seizoen maakt. Binnen twee minuten weet Sam na een voorzet van Martijn de 0-3 op het scorebord te schieten. De punten zijn binnen. Nu de wedstrijd zeker en zonder schade op te lopen uitspelen en op naar een paar leuke vrije dagen. Al met al een dik verdiende overwinning die zeker hoger had kunnen of misschien wel moeten uitvallen. Nu op naar volgende week thuis tegen AJAX, die bij winst op de Herdgang, het kampioenschap mee kunnen nemen. We zullen er alles aan doen om dat in ieder geval te voorkomen.