1-1
25 april, 00:00
FC Twente O12 logo
PSV O12 logo

Vandaag stond de verre uitwedstrijd naar FC Twente op het programma voor PSV U12. Dus alle spelers moesten vroeg hun bed uit, want de wedstrijd begon al om 10:00 uur. In het begin leek het erop dat de spelers van PSV nog last hadden van de lange reis naar Hengelo, Twente was dan ook meteen gevaarlijk in de eerste minuten, omdat Kevin rechtstreeks was gekomen en dus een kortere reis had gehad, had deze geen last van het reizen. Op de eerste aanval van Fc Twente reageerde Kevin dan ook heel goed en wist een snelle achterstand te voorkomen. Twente zette heel vroeg druk op de verdediging van PSV, de boys hadden hier zichtbaar moeite mee, mede omdat men van achteruit wilde blijven voetballen. Na 7 minuten kwamen de spelers van PSV beter in hun spel en was de druk van Twente iets minder, de eerste aanval van PSV was meteen gevaarlijk, in mijn ogen had PSV een penalty verdiend, maar de scheidsrechter van dienst zag dit anders, de overigens goed fluitende scheidsrechter had een andere mening als ik, maar misschien kijk ik wel teveel met een gekleurde bril. Maar Joris werd duidelijk geblokt in de 16meter,dus geen kans meer om uit te halen en te scoren. Hierna ging het spel snel op en neer met kansen voor beide teams, Twente schoot een goede kans hoog over en Joey werd goed verdedigd na een hele goede aanval van PSV. Helaas was de bijna perfecte steekbal van Nassim iets te hard, anders had hij Joep vrij voor het doel gezet. Met dezelfde ruststand als de beginstand gingen de spelers rusten 0-0 dus.
    In de 5e minuut na rust een vrije trap voor Twente, het zag er gevaarlijker uit als het was, de bal kwam dan ook precies bij Lander in zijn handen. Doordat PSV niet fel genoeg was kreeg Twente teveel ruimte om te voetballen, hierdoor was Twente dan in het begin van de 2e helft de betere ploeg. Na een goede aanval wist een Twente speler via onderkant lat binnen te werken 1-0 dus. De spelers van PSV kregen nu in de gaten dat men iets feller moest worden om toch met een goed resultaat terug te kunnen naar Brabant. PSV ging eerder druk zetten op Twente, en gaf minder ruimte weg, de boys streden nu om elke bal en lieten zien uit het goede hout gesneden te zijn, In de 50e minuut kwam dan ook de verdiende gelijkmaker, het was Martijn die alert reageerde toe de Twente goalie de bal los liet bij een corner 1-1. De laatste 10 minuten vocht PSV met heel veel karakter en wilskracht om de winnende goal te maken, in de laatste minuten zag het er ook naar uit dat dit ging gebeuren, een vrije trap van uitblinker Dylan belande bij de 2e paal, voor Martijn een kans om de bal binnen te tikken, maar de bal ging enkele centimeters naast helaas. Dus na het laatste fluitsignaal stond dus de 1-1 op het scorebord. Een goede wedstrijd voor de boys, met heel veel fysieke weerstand hebben ze toch laten zien dat ze hun mannetje kunnen staan. Volgende week de laatste competitie wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Pec Zwolle aanvang 11:00 uur. Ook dan kunnen de boys de support weer goed gebruiken want ze willen het seizoen zeker met een positief resultaat afsluiten.