5-1
25 april, 00:00
NEC/FC Oss D2 logo

In de bosrijke omgeving van het Nijmeegse stadion De Goffert waren deze zondagochtend niet alleen seniorenteams paraat, ook de D3 van PSV liep zich warm voor de wedstrijd tegen het NEC-team van NEC/FC Oss. Eerder in de ‘competitie’ won PSV thuis van NEC/FC Oss met 3-2, maar een net na de winterstop gespeelde vriendschappelijke wedstrijd, eindigde in een gelijkspel.
    In de eerste minuten toonden beide teams gretigheid en spelplezier. Zowel de eerste aanval van PSV als die van NEC mocht er wezen. Geleidelijk aan veranderde de toon van de wedstrijd en was het NEC dat domineerde op fysiek en tactisch vlak. PSV zou het van de counters moeten hebben die naar gelang de eerste helft vorderde, steeds spaarzamer werden.
    Na ongeveer 10 minuten speelde de thuisploeg PSV uit en scoorde genadeloos. Het was een goal die het verschil duidelijk aangaf. Opgezet vanaf de eigen helft omspeelden ze met redelijk gemak en perfecte passings onze jongens en maakten de acties keurig af met een doelpunt. PSV verdedigde onverwoed verder en veroorzaakte een vrije trap op een ongunstige plek: net buiten de zestien. Arne zette met al zijn stem- en overredingskracht een muur op, maar het verschil tussen de lat en zijn vingers was/is gewoon nog te groot. Net voor rust belette diezelfde Arne nog twee tegengoals door perfect uit te lopen en de rebound al teruglopend te vangen. Kort daarna voorkwam hij een tegendoelpunt door een lastige stuiterbal schuin duikend te stoppen.
    PSV zat na rust meteen goed in de wedstrijd. De eerste kans was er één van Robin die profiteerde van een verdedigingsfoutje, maar de bal rolde naast. Daarna passte Cody vanaf de eigen helft Steven aan die zijn tegenstander op snelheid met gemak omspeelde en de bal mooi voorgaf. Roland poogde het af te maken, maar kwam niet tot schot. Met deze aanval toonde het team zijn mentale weerbaarheid. Het was niet zo dat PSV de tweede helft overheerste. Er was meer zekerheid in de passings en aanvallend kwamen ze steeds vaker op. NEC stond natuurlijk ook niet stil. Armando voorkwam een derde doelpunt door een uitgelopen Arne te ‘vervangen’. Maar de hierop volgende corner werd feilloos afgemaakt. PSV rook nog steeds kansen en via een dieptepass van Husseyn op Cody was het vervolgens toch raak. De aanvoerder kapte de bal en passte door op Robin die slechts in hoefde te tikken. Ook Ruud meldde zich. Hij maakte meters vanuit de verdediging, passte op het goede moment op middenvelder Cody en die speelde de opkomende Jordan in. Helaas ging zijn schot net naast. Meteen daarop liet NEC zich weer gelden en scoorde, het moet gezegd, met een keurig opgezette en uitgevoerde aanval de 4-1. Uit de combinatie Cody en Husseyn volgde nog een dot van een kans die, tot verbazing van zelfs de NEC grensrechter, buiten spel werd gegeven. PSV ging door tot het bittere einde en toonde zich aanvallend steeds gevaarlijker. NEC verzaakte niet gebruik te maken van kleine foutjes en maakte de score af met 5-1.