3. Doelpunt

Joël Piroe
  4. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Finale nummer vijf. Feyenoord komt op bezoek, dat in verliespunten op gelijke hoogte staat met PSV. Na de teleurstellende uitschakeling van afgelopen dinsdag in de UEFA Youth League door Benfica, vandaag  een ideaal moment om het gevoel weg te spoelen. Ook in de race naar de schaal zou het een mooie opsteker zijn.

Het begin is sterk van PSV. Met fel spel en hoog druk zetten weten we Feyenoord niet in hun spel te laten komen. Na een kleine tien minuten is de felheid op het middenveld de aanleiding dat we de bal veroveren. Een pass op Piroe volgt, deze speelt zijn tegenstander goed uit en geeft voor. Hattu neemt in de zestien de bal aan en weet in de draai de bal via de paal in het doel te schieten: 0-1. Een snelle en  een verdiende voorsprong. Feyenoord komt er eigenlijk de hele eerste helft niet aan te pass. Af en toe een verdwaald schot maar Mike staat zijn mannetje. Op slag van rust zijn de rollen in de voorhoede omgedraaid en nu is het Hattu die de bal bezorgt bij Piroe en deze schiet van 20 meter werkelijk formidabel in de linker bovenhoek, buiten bereik van de kansloze Feyenoord keeper: 0-2. Een magistraal doelpunt. En een verdiende voorsprong die we meenemen in de rust.

Na de rust laten we opnieuw zien dat we Feyenoord volledig in de tang hebben en ze niet de illusie willen geven dat er vandaag op de Herdgang iets is te halen valt. Na zeven minuten speelt Piroe de bal in op Lonwijk en deze brengt hem met een subtiele beweging bij Joey en de 3-0 is een feit. Tien minuten later is het Michal die de bal op de middenlijn veroverd. Hij passt hem op Joey,  die vervolgens zijn tegenstander in de zestien uitkapt en 4-0 aantekent. Een goede en verdiende overwinning op Feyenoord en PSV heeft de eerste plek nu nog wat meer steviger in handen. Gezien het aantal kansen had de uitslag zeker nog hoger kunnen zijn.

Na de teleurstelling van dinsdag hebben we vandaag een goede opsteker voor de rest van de competitie en richting het komende toernooi over twee weken in Italiƫ. Daar zullen we te maken krijgen met Italiaanse begrippen van verdedigen en hun opvatting van het spelen van wedstrijden op Europees niveau.

Opstelling: Van de Meulenhof, Teze (84e Wallenberg), Soulas, Obispo,Tanriver (76e Theunissen), Sadilek, Konings, Hattu, Piroe, Lonwijk (79e Catic) en Gakpo.