3. Doelpunt

Pieter van der Beek
  4. Wedstrijdverslag

PSV O13 heeft voldoende aan één helft voor overwinning

Na de midweekse bekerzege op de Alphense Boys (0-3) heeft PSV O13 opnieuw een overwinning geboekt. Ook nu zegevierde de ploeg met 3-0, een stand die al in de eerste helft bereikt was.

Toch begon PSV niet goed aan de wedstrijd. Een mooie aanval van Excelsior belandde uiteindelijk bij de spits, die geheel vrijstaand de paal raakte. De rebound eindigde - gelukkig voor de Eindhovenaren - net over de lat. PSV leek wakker geschud en nam niet veel later de leiding. Een slimme corner van Pieter van der Beek bereikte Isaï Middag, die eenvoudig kon binnentikken. Na deze openingstreffer bleef PSV de bovenliggende partij en halverwege de eerste helft verdubbelde de ploeg de voorsprong. Een prachtige pass belandde bij Raf Vullers, die met een mooie uithaal de doelman testte. De rebound viel voor de voeten van Joep Willems, die in een leeg doel kon binnen tikken. Vlak voor rust besliste PSV het duel, toen Pieter van der Beek een fout in de Excelsior-opbouw afstrafte. De vleugelspeler passeerde zijn tegenstander en schoot tegendraads binnen. Ondanks een lastige openingsfase ging PSV dus toch met een ruime voorsprong rusten.

Het tweede bedrijf opende veelbelovend voor de Eindhovenaren. Zo kreeg Isaï Middag een goede kans, maar zijn poging trof geen doel. Niet veel later trof Steyn Mussche de lat en ook een kopbal van de net ingevallen Abdullah Hekmat ging over. Aan de overzijde moest doelman Lucca Kiaba een keer attent zijn, echter eindigde een poging van de Excelsior-spits voorlangs. PSV had de intentie om een grotere uitslag neer te zetten, maar kon naarmate de wedstrijd vorderde niet echt meer gevaarlijk worden. Na 70 minuten stond dan ook dezelfde stand op het bord als tijdens de rust: 3-0. Zodoende sluit PSV deze wedstrijd af met een overwinning.

Aanstaande woensdag (thuis tegen KNVB West 1, aanvang 17:30) en zaterdag (thuis tegen FC Utrecht, aanvang 14:30) speelt de ploeg een tweetal oefenwedstrijden. Over twee weken wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Vitesse.