Feyenoord A1 - PSV A1

 1. zaterdag 25 januari 00:00

  De Uitslag


 2. De week van de waarheid. Punten zullen duur zijn vandaag maar belangrijk. Feyenoord is erop uit om punten te pakken om in ieder geval hun seizoen nog wat kleur te geven.
  Beide elftallen beginnen fel. In het begin is het een levendige wedstrijd. Feyenoord heeft wel de overhand. De keuzes die we maken vooral in de opbouw zijn niet altijd goed en er zit weinig variatie in. Feyenoord kan hierdoor snel druk zetten en zo komen we niet in ons spel dat we graag willen spelen. Telkens weet feyenoord de bal te onderscheppen en wij komen niet verder dan de middenlijn in onze opbouw. Een paar keer, bij standaard situaties weten we een kans te creëren en Jordy is vlakbij een doelpunt met een kopbal uit een corner. Maar de beste kansen in de eerste helft zijn voor Feyenoord.
  De tweede helft moet het anders. We hebben nu meer variatie in onze opbouw en kunnen nu Feyenoord onder druk zetten. We krijgen een paar kansjes maar de grootste is toch voor Olivier die de bal in de zestien op de schoen neemt maar helaas hoog over schiet na een actie van Ryan die nu wel een keer lukte.
  Het is nu maar wachten op het moment dat de goal zal vallen en dat komt. Een lange bal van achteruit komt bij Wessel Dammers die werkelijk schitterend aanneemt en onze verdedigers, die op een lijn staan, zijn hielen laat zien en beheerst 1 – 0 binnen schiet.
  Nu golft het spel op en neer. Maar Zeus moet nog een paar keer optreden in een een tegen een situatie en doet dit goed zodat de stand op 1 – 0 blijft staan.Een slofoffensief heeft nog bijna de gelijkmaker tot gevolg maar de frustratie is toch iets te groot bij ons getuige de overtreding van Suently op de middenlijn welke met rood wordt bestraft.
  Jammer jongens maar er zat meer in vandaag. Dit kunnen we dinsdag goed maken want dan komt Ajax naar de Herdgang en dan staan er weer drie punten op het spel. Dus de wedstrijd die erom gaat.
  We laten ons nie kisten mannen. We gaan ervoor. En je kwaad maken heeft geen zin want: opvliegende mensen hebben vaak een slechte landing.
  Tot dinsdag.
  Houdoe.


  de la Paz, van Vlerken (46e Mateju), Alberto, de Wijs, Groenendijk (46e Loof), Mahmoed, Sanoh, Wouters, Rommens (68e Baysal), Hiwat (78e Junior)