24 november, 12:00
Vitesse JO15-1 logo

Chahid el Allachi

Iggy Houben

Op de laatste zaterdag van november speelde de O15 uit op Papendal tegen koploper Vitesse. Beide ploegen verloren hun laatste wedstrijd. De Arnhemmers gingen thuis met 2-4 onderuit tegen Ajax, terwijl PSV uit bij Utrecht met 3-2 verloor. Veel doelpunten dus, en omdat de onderlinge wedstrijd eerder dit seizoen in 3-4 eindigde, lag een doelpuntrijke wedstrijd in de lijn der verwachting.

De openingsfase was voor de thuisploeg. PSV had het lastig met het vroeg druk zetten van Vitesse en kwam nauwelijks van de eigen helft af. Vitesse had weliswaar veel de bal, maar kon niet veel kansen creëren. Na een kwartier kreeg PSV zijn eerste mogelijkheid toen Chahid el Allachi kon schieten. Zijn schot werd door de doelman van Vitesse gepakt. Het leek dat dit vertrouwen gaf, want het duel kwam meer in balans. In de 22e minuut kwam PSV zelfs op voorsprong toen Chahid op rechts Iggy Houben wegstuurde. Na een lange run bleef hij rustig voor de goal en schoof de bal in de verre hoek: 0-1. Vlak voor rust kon PSV de stand bijna verdubbelen toen Iggy met een harde voorzet Chahid bereikte. Via een Arnhems been ging de bal helaas naast. Zo bleef het tot aan de rust 0-1.

Na rust kwam PSV al snel op 0-2. Yaël Gil y Muinos pikte op links net voor de middenlijn de bal op en stoomde richting de achterlijn. Vanaf een meter of twintig gaf hij een piekfijne voorzet die door Chahid goed werd afgerond. Even later had Chahid de 0-3 zelfs op de schoen na een heerlijke steekpass van Iggy, maar nu lag de doelman goed in de lijn van het schot. Vitesse voelde de tijd wegtikken en ging achter een-op-een spelen. De Eindhovenaren kregen zo meer ruimte voorin, maar speelde dit niet goed uit. Zo schoot Shi-jon Martina op de doelman, kopte Jesper Uneken een voorzet van Livano Comenencia net naast en bereikte Jaivy Lourens de meegelopen Shi-jon net niet. De grootste kans was in de 62e minuut voor de mee opgekomen Matteo Dams. Nadat de keeper een inzet van Iggy keerde, kreeg hij de rebound voor zijn voeten. Maar helaas zocht hij het doel te hoog. Zo bleef Vitesse aan het vinkentouw hangen en hoopte het snel de aansluitingstreffer te maken. PSV gaf echter weinig weg vandaag. De aansluitingstreffer kwam er wel nog. In de slotminuut mocht de spits de Arnhemse eer nog redden maar kort na deze treffer floot de scheidsrechter af.

PSV pakte zo drie punten mee de bus in en plaatste zich definitief voor de kampioenspoule na de winterstop.

Niek Schiks, Livano Comencia, Luc Netten (C), Matteo Dams, Yaël Gil y Muinos, Lars Putters, Sven Simons, Chahid el Allachi, Iggy Houben, Jesper Uneken (56/Jaivy Lourens), Shi-jon Martina.

Gele kaart: Yaël Gil y Muinos