4. Wedstrijdverslag

Fotoverslag

Bekijk hier het fotoverslag met foto's van Paula Lenting

Het verslag

Zaterdag stond een belangrijke wedstrijd op het programma tegen het hoger geklasseerde NAC uit Breda. PSV O19 is met vier wedstrijden te gaan nog niet verzekerd van plaatsing bij de beste acht teams op de ranglijst, welke recht geeft op de kampioenspoule.

De eerste minuten creëerden PSV al een aantal mogelijkheden, een schot van Mohammed Ihattaren belandde in de handen van de keeper en een kopbal van Yorbe Vertessen waren de eerste speldenprikken die PSV uitdeelde aan de ploeg uit Breda. Het was Dennis Vos die met een geweldige diagonale pass de vrijstaande Ihattaren bereikte. Deze versnelde langs zijn tegenstander en zag op de achterlijn Mathias Kjolo vrijstaan. De Noor twijfelde niet en schoot in de achttiende minuut de 1-0 binnen. NAC kwam er af en toe erg gevaarlijk uit, maar het leverde nog geen tegendoelpunt op. Het is de snelle Nigel Thomas die langs zijn tegenstander glipte en een perfecte pass afleverde op  Kjolo. Met een bekeken schot zette hij de thuisploeg in de 27e minuut op een 2-0 voorsprong. Vlak daarna kwam na een goede onderschepping de bal bij Ihattaren, die versnelde langs de verdedigers van NAC en liet de keeper in de 36e minuut kansloos en schoot zo PSV’s derde doelpunt binnen. In de 40e minuut moest Kyan van Dorp tot drie keer toe in actie komen, met een aantal geweldige reflexen hou hij zijn goal schoon en ging PSV rusten met een ruime voorsprong.

Na de rust is het Thomas die vanaf de zestienmeter in de handen van de keeper schoot. Met weer een prachtige pass van Dennis Vos, dit keer op Thomas, die de bal in de lucht onder controle kreeg. Die legt de bal mooi klaar voor de meegelopen Vertessen. De PSV-spits schoot in de verre hoek raak. En zette zo PSV O19  in de 62e minuut op een nog ruimere voorsprong. Hierna kregen PSV en NAC nog een paar kleine mogelijkheden. Maar de eindstand komt in de 80e minuut op het scorebord. Een vrije trap op de rand van de zestienmeter laat van Dorp kansloos. De jongens van Ruud van Nistelrooy winnen met 4-1 en pakken zo drie hele belangrijke punten.

Woensdag 28 November speelt PSV voor de Youth League tegen FC Barcelona. De wedstrijd begint om 14.00 uur op De Herdgang en de toegang is gratis.