Isaac Babadi

2x
    Jason van Duiven

PSV O14 neemt punten mee uit Enschede

Op papier leek het een makkelijke middag te worden voor PSV, maar na afloop van de wedstrijd bleek het toch niet zo simpel te zijn. En de grootste tegenstander was echter niet FC Twente, maar PSV zelf. Als ze net zo waren blijven voetballen als de eerste twintig minuten had het een grote uitslag kunnen worden, want in de beginfase werd Twente overklast. Ik zou zeggen dit is voer voor de sportpsychologen. Want nadat PSV makkelijk op een 2-0 voorsprong was gekomen, ging het niveau heel snel omlaag. Gemakzucht sleet in het spel van PSV. Maar het blijft jeugdvoetbal, al kunnen ze nog zo goed voetballen, ze blijven kinderen.

Zoals al geschreven, begon PSV voortvarend aan de wedstrijd. Met vijf minuten op de teller had PSV al vier grote kansen voor het doel van Twente gemist. Maar het voetbal was zeer dominant, Twente werd ver op eigen helft teruggedrongen. In de achtste minuut kwam dan wel de verwachte openingstreffer.  Emir Bars gaf een bal vanaf het middenveld op Jason van Duiven. Jason kwam vrij ver naar de zijkant in balbezit, een voorzet werd verwacht, maar ja een spits wil altijd scoren. Dus Jason doet het onverwachte en stift de bal over de doelman heen achterin in het doel tegen het zijnetje. Zo liet Jason duidelijk zijn kwaliteiten weer zien en scoorde tegen zijn oude club de 0-1.

PSV bleef doorgaan met goed voetballen, zo valt dan ook in de dertiende minuut het tweede doelpunt. Renzo Tytens stuurt Isaac Babadi weg met een diepe bal. Isaac heeft in zijn ooghoeken al gezien dat de Twente doelman ver voor zijn doel staat. Vanaf een meter of 25 weet Isaac de bal over iedereen heen in het doel te krijgen. Na de 0-2 sluipt er gemakzucht in het PSV-team. Men denkt dat men nu met individuele kwaliteiten de show kan stelen.  Maar voetbal is toch echt bedacht als een teamsport. Door het mindere spel weet Twente zelfs enkele keren de middenlijn over te steken om gevaar te gaan stichten voor het PSV-doel. Echt gevaarlijk is Twente nog niet, maar PSV vraagt zelf om moeilijkheden.

In de tweede helft hetzelfde beeld als op het einde van de eerste helft. Twente krijgt geloof in een goed resultaat en verlaat steeds meer de verdedigende stellingen en gaat hoger druk zetten. Het is dat de individuele kwaliteiten gewoon beter zijn dan die van Twente en dat Twente niet echt gevaarlijk wordt. In de 47e minuut is het Jason die gaat lopen op een lange bal van Bram Rovers, en deze kans laat hij niet aan zich voorbijgaan. Een-op-een met de Twente doelman is Jason duidelijk de sterkste en weet hij voor de tweede keer te scoren. Vijf minuten later is het Twente dat weet te scoren. Een voorzet valt op twintig meter voor het doel bij een Twente speler, omdat er niemand uitstapt bij PSV kan deze speler verwoestend uithalen. Op dit schot is PSV-doelman Tijn Smolenaars kansloos. Na dit doelpunt bloedt de wedstrijd helemaal dood. PSV houdt moeiteloos stand, maar weet zelf niet meer te scoren.

Weer lering trekken uit deze wedstrijd en op naar de volgende. Geen competitieprogramma volgende week maar een vriendschappelijke wedstrijd tegen NAC Breda. Waarna nog twee competitiewedstrijden wachten voor de winterstop.