2-0
24 november, 14:30
Ajax AFC JO13-1 logo

Nederlaag voor PSV O13

Op de koude zaterdagmiddag heeft PSV O13 een nederlaag geleden tegen Ajax. De Amsterdamse leeftijdsgenoten bleken uiteindelijk met 2-0 te sterk.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk hoe de veldverhoudingen op De Toekomst zouden liggen. Ajax had de bal en zocht naar openingen in de PSV-defensie. De Brabanders loerden daarentegen op de omschakeling, om zo Ajax pijn te kunnen doen. De PSV-verdediging stond de eerste helft goed gepositioneerd en moest, buiten een aantal afstandsschoten om, slechts twee mogelijkheden toestaan. Doelman Daan van de Brande wist zijn doel echter droog te houden met twee goede reddingen. In de counter had PSV moeite om de bal in bezit te houden, waardoor het niet lukte om gevaarlijk te worden. Beide ploegen gingen dan ook rusten met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft ging het al snel verkeerd voor PSV. Een voorzet van de linkerkant viel tussen de verdedigers van de Eindhovenaren, waardoor de Ajax-spits de bal eenvoudig binnen kon tikken. Ondanks deze tegentreffer bleef het spelbeeld onveranderd en bleef PSV hopen op die ene kans op de gelijkmaker. Vlak voor tijd kwam deze dan ook. Na balverlies van Ajax schakelde PSV razendsnel om en met twee passes werd Eus Waayers richting het Ajax-doel gestuurd. Hij leek de 1-1 aan te kunnen tekenen, maar een prima blok van een verdediger zorgde ervoor dat deze mogelijkheid onbenut bleef. In de laatste minuut counterde Ajax nog naar een tweede doelpunt, wat tevens de laatste actie was in de wedstrijd.

Een jammerlijke nederlaag dus voor PSV O13. Na een vrij weekend gaat de ploeg op zaterdag 8 december voor de derde maal dit seizoen naar Rotterdam. Na eerdere bezoeken aan Feyenoord en Spartaan’20 staat nu Sparta Rotterdam op het programma.