24 november, 00:00
Alphense Boys C1 logo
PSV C1 logo

Lokatie: Alphense Boys - De Bijlen
    De derde bekerwedstrijd stond vandaag op het programma. Waar PSV een 100% score had, stond Alphense Boys knap (samen met Heerenveen) op 3 punten na een overwinning in Maastricht op MVV.
    Een tegenstander dus waar onderschatting niet gewenst is. Een mooie uitdaging vandaag dus voor trainer Joonas Kolkka. Die bij afwezigheid van trainer Edwin de Wijs (moest vandaag de laatste fase voor zijn trainersdiploma afleggen. En deed dat met succes!), de verantwoordelijkheid droeg.

PSV begon goed en de eerste kansen en mogelijkheden volgden al snel. Geen van de pogingen resulteerde in een doelpunt. Alphense Boys kon alleen via de lange bal de voorwaartsen bereiken. En afgezien van een schotje na 12 minuten kwam de thuisploeg niet.

Ondanks het veldoverwicht duurde het tot de 22e minuut voordat PSV de score opende. Een aanval op links verliep over diverse schijven toen de bal bij spits Matthias Verreth kwam die simpel de 0-1 aantekende. Volledig uit het niets kwam Alphense Boys vlak voor rust langszij toen de spits van dichtbij een voorzet over onze linkerkant binnenschoot. PSV liet zich niet uit het lood slaan en een minuut later stond het weer 1-2. Ook nu was Matthias de doelpuntenmaker toen hij er als de kippen bij was toen de keeper een inzet van Karim Bannani losliet.

In de 2e helft bleef de Eindhovense ploeg het spel dicteren. Doordat het slordig met de kansen omging bleef de marge één goal. En het is bekervoetbal hé. Dus opletten! Dat deed de verdediging echter in de 47e minuut onvoldoende en het liet Alphense Boys wederom langszij komen via een prachtig doelpunt. Sterker nog: de thuisploeg nam 5 minuten later brutaal de voorsprong. PSV moest vol aan de bak en het creeërde ook kansen. Het geluk zat niet mee echter. Zo werd de bal 3x van de lijn gehaald vandaag. Het speelveld werd alsmaar langer en niet meer te belopen voor de middenvelders. In de slotminuten besliste Alphense Boys het duel toen het nog een keer scoorde.

Zo kreeg PSV een lesje in effectiviteit vandaag en was het in Alphen ad Rijn nog lang feest. Trainer Kolkka beleefde zo een slechte start als trainer. Positief voor hem is dat het alleen maar beter kan qua resultaat...

Aäron van Engelen; Roel van Linschoten (65' Jordan Teze), Kaan Tanriver (37' Ymanuel Hurkmans), Tom Scheepers (c), Lassane Faye; Dante Rigo, Lennerd Daneels (62' Ertem Bölükbas), Jaëll Hattu; Joey Konings, Matthias Verreth, Karim Bannani.

Geel: Ertem Bölükbas