FC Utrecht JO13-1 logo

Sami Bouhoudane
  2. Penalties: 4-5

PSV O13 maakt het zichzelf lastig, maar wint wel

Op een natte dinsdagavond heeft PSV O13 zich geplaatst voor de tweede ronde van de beker. De ploeg was heer en meester tegen FC Utrecht, maar had uiteindelijk strafschoppen nodig om de overwinning over de streep te trekken.

Vanaf de aftrap waren de spelintenties van beide ploegen duidelijk: Utrecht trok zich terug op eigen helft en liet PSV het spel maken. De Eindhovenaren stapelden kans op kans en zagen ook nog drie doelpunten afgekeurd worden. Aan de andere kant was de eerste mogelijkheid van FC Utrecht direct raak, doelman Stijn Kuijsten liet zich verrassen op een afstandsschot. PSV bleef domineren, maar ging toch met een achterstand de rust in.

Ook na de thee veranderde er niets aan het wedstrijdbeeld: PSV bleef de betere partij, had veel balbezit en kwam nu ook snel op 1-1. De ingevallen Dichano Bulo werd gehaakt in de zestien, waarna Sami Bouhoudane de strafschop verzilverde. De Eindhovenaren gingen op zoek naar de overwinning en zagen nog een doelpunt van Dichano Bulo afgekeurd worden wegens buitenspel, maar gescoord werd er niet meer.

In de daaropvolgende penaltyserie toonde PSV zich koelbloediger dan FC Utrecht. Waar de Eindhovenaren alle strafschoppen scoorden, miste FC Utrecht er eentje. Op basis van het vertoonde spel dus een verdiende overwinning voor PSV O13, echter mocht de ploeg het zichzelf wel aanrekenen dat deze wedstrijd niet eerder beslist werd.

Zaterdag speelt de ploeg van Hidde van Boven een thuiswedstrijd, als om 11:00 uur FC Twente te gast is op de PSV Campus De Herdgang

Opstelling: Stijn Kuijsten; Imran Yachou (35/Yalen Meulendijks), Michael Bresser, Steyn Mussche, Rens Boon (57/Abdullah Hekmat); Pieter van de Beek (35/Benjamin Khaderi), Isaï Middag, Boet Mulders (57/Jari Horsten); Joep Willems (35/Dichano Bulo), Sami Bouhoudane, Gino Verhulst (52/ Raf Vullers).