3-1
24 september, 00:00
PSV D2 logo
Willem II / RKC D2 logo

Match of the day is het hedenochtend op de Herdgang. De nr.1 PSV en de nr.2 Willem II in de tweede divisie C staan om 10.45 uur aan de aftrap. Eerdere ontmoetingen resulteerden in een overwinning, een nederlaag en een gelijkspel. Hoewel PSV in deze confrontaties wel de bovenliggende partij was, ligt er altijd wel een counter op de loer, gezien de nederlaag het vorige seizoen in Amsterdam. Aangezien de laatste training op donderdag niet echt lekker liep, en Willem II vorige week een overtuigende 8-0 op de mat legde lijkt de wedstrijd alle kanten op te kunnen. Dit wordt ook bevestigt in de eerste 5 minuten van de wedstrijd. Willem II neemt in de openingsfase het initiatief en probeert via hun snelle rechtsbuiten gevaar te stichten. De PSV achterhoede geeft echter geen krimp en Kyan hoeft dan ook nog niet in actie te komen. In de openingsfase is PSV nog zoekende in de opbouw en de middenvelders worden fel gedekt. Na een minuut of vijf lijkt PSV onder deze druk uit te komen en begint te voetballen. De eerste kans laat niet lang op zich wachten. Een mooie steekbal van Arne op Joop die fraai zijn man uitspeelt en de bal voorzet op Greg die vanaf 5 meter op de lat schiet. Deze aanval lijkt PSV vleugels te geven, want vanaf dat moment wordt Willem II teruggedrongen op eigen helft en zijn de meeste duels voor de PSV-ers. Na ruim 10 minuten dient zich de tweede goede mogelijkheid aan voor PSV. Met een lange bal stuurt Niels Greg de ruimte in. Greg geeft hem direct voor op Yasin, die in de balcontrole wegdraait bij zijn tegenstander en schiet. Echter een prima redding van de jonge Roorda voorkomt de 1-0 voor PSV. PSV verhoogt de druk op de achterhoede van Willem II. Na een kwartier kan Davy een voorzet geven op Greg, maar deze kopt over. Na een kwartier toch al weer drie goede kansen geteld. Twee minuten later een fraaie actie van Joop die langs een paar tegenstanders slalomt totdat hij op Arne stuit. Beide besluiten niet te schieten zodat Willem II nog kan wegwerken. In de 25e minuut een aanval van achteruit. Kyan opent goed op de rechterkant zodat Rico kan oprukken. Deze speelt Arne in, en die steekt vervolgens de bal op Yasin, die echter op de Willem II doelman stuit. Het gaat nu snel. Nu aanval over links met een voorzet die Yasin kan inkoppen. De bal komt echter tegen de hand van een op de doellijn staande Willem II speler en de scheids kan niet anders doen dan een strafschop geven. Echter ook deze mogelijkheid wordt door PSV niet benut, doordat de bal naast wordt geschoten.
    In de rust zijn er gemengde gevoelens bij de PSV aanhangers. De conclusie is dat er prima gespeeld wordt, maar dat de bal er toch echt in moet om niet dadelijk op achterstand te komen door een eventuele counter. De tweede helft is een minuut oud of de eerste kans kan genoteerd worden. Via Bryan wordt Mo gevonden die een combinatie met Yasin opzet. Het schot van Mo belandt echter in het zijnet. Na een minuut of vier laat Willem II weer eens van zich spreken. Goed uitkomen van Kyan voorkomt dat de snelle Willem II spits aan de bal komt. Direct aan de andere kant ook weer een mogelijkheid voor PSV, maar het schot van Joop komt in de handen van de keeper. De snelle Willem II spits lijkt een handenbinder te gaan worden en middels deze speler dreigt er countergevaar. In de 12e minuut wordt de Willem II speler de diepte in gestuurd en kan de bal voorbij Kyan in het doel tikken. Een doom-scenario lijkt zich te gaan aftekenen. De betere partij zijn en dan zo de deksel op de neus krijgen. PSV lijkt iets van slag en Willem II wordt gesteund door de voorsprong, iets brutaler. Ook de PSV aanhang lijkt zich zorgen te gaan maken, want naast mij een telefoontje hoe lang nog te spelen is. Dit blijkt nog 17 minuten te zijn. Het duurt een minuut of vijf dat PSV aan het zoeken is. Tot de bal voor de voeten van Benji belandt. Deze ziet vanaf een meter of 25 dat de doelman te ver voor zijn doel staat en lepelt de bal schitterend over de doelman in het net. 1-1 met nog zo’n 10 minuten op de klok. Door deze gelijkmaker voelt PSV zich weer gesteund. Een minuut na de gelijkmaker is er Tijn op zijn best. Door drie keer achter elkaar een duel te winnen, rukt hij op en stuurt Yasin diep, die door de keeper wordt gestuit. Achterin blijft het oppassen, want de Willem II spits kapt zich aan de zijlijn goed vrij, maar Kyan kan de bal onderscheppen. Vijf minuten voor tijd besluit trainer Bastiaan de onberekenbare Greg in te brengen, voor de moe gestreden Yasin. En Greg maakt zijn faam waar. Vanaf een meter of twintig haalt hij uit en de bal lijkt naast te gaan. Zo dacht ook de Willem II doelman, maar deze lijkt er toch echt in te zitten. PSV op voorsprong met nog een minuut of vijf te gaan. Twee minuten later kan Greg de wedstrijd definitief beslissen. Goed weggestuurd door Mo, wordt zijn inzet 3x gepareerd. Zo blijft het spannend tot de laatste twee minuten. Benji verstuurt een mooie steekbal op Sem, die dit pasje wel kan waarderen en beheerst de 3-1 binnenschuift. Zo eindigt deze aantrekkelijke, spannende en volgens mij ook prima wedstrijd in een terechte 3-1 overwinning voor PSV. Wat wil je nog meer op zo’n zonnige zaterdagmorgen.