4-3
24 september, 00:00
PSV A1 logo
De Graafschap A1 logo

Een week zonder een europese reis is ook een week die voorbij vliegt en ook dus weer wennen. Dus kunnen we ons vandaag helemaal focussen op de volgende tegenstander in de competitie de Graafschap. Van oudsher is dit voor ons altijd een tegenstander om rekening mee te houden. Dus in de aanloop naar deze wedstrijd en in de bespreking vooraf wordt daar aandacht aan besteed. Of iedereen daarnaar luistert is dan nog maar de volgende vraag.
    We beginnen, zoals gewoonlijk moet ik helaas ook deze keer weer constateren, te slap aan de wedstrijd. Er is een kans voor Geraldo maar deze schiet in kansrijke positie over de goal. Dan volgt er een rommelige periode waarin we verkeerde keuzes maken,er geen goede aannames van de bal zijn en foutieve looplijnen hanteren. (hoe verzin ik het maar het was er allemaal …….. niet).
    Maar op een gegeven moment lijkt het erop dat het kwartje dan toch is gevallen en we worden iets sterker. We krijgen meer overwicht maar ook moet worden gezegd dat de Graafschap gevaarlijk blijft. Er is vlak voor rust nog een goede kans voor Elvio maar zijn schot beland op de kruising. Dus gaan we rusten met een zogenaamde brilstand 0 - 0.
    Na de preek in de rust moeten we het nu dus gaan waarmaken. En zie in de 46ste minuut is daar onze Burak die na een corner op de rand van de zestien de bal ziet aankomen en na het aangeven van “ikke ikke” de bal tegen het net knalt. De ban is gebroken en hopelijk ook de Graafschap. Een kleine tien minuten later is het eerst Geraldo die fraai de 2 – 0 aantekent en binnen drie minuten is het Oussama die tweemaal het net weet te raken en de tweede goal is (dat moet eerlijk worden gezegd) van uitzonderlijke klasse. Na een uur staat het dus 4 – 0. Zou de Graafschap dan echt gebroken zijn?
    De wedstrijd kabbelt voort maar ondanks de ruime voorsprong wordt er zeker niet rustiger of beter en vrijuit gespeeld. In de 75ste minuut weet de Graafschap de eerste goal te maken en verdorie zij krijgen weer hoop op een goed resultaat. Deze tegengoal verlamt ons en geeft de Graafschap weer vleugels (alsof ze een liter red bull hebben gedronken) en na de 4 – 2 weten ze ook nog in de negentigste minuut na wat knullig spel van ons in onze eigen zestien de aansluiting te maken en is het opeens 4 – 3. Gelukkig voor ons fluit de uitstekend leidende scheidsrechter kort daarna af en zijn de drie punten dan toch in Eindhoven gebleven en zo is een op papier gezien spannende wedstrijd (gezien de uitslag dus) eigenlijk nooit spannend geweest en zeker niet goed.
    Maar komende dinsdag kunnen we ons dus revancheren tegen Tottenham Hotspur in de Nextgen series.
    Hopelijk zijn we dan wel de volle wedstrijd aanwezig. Neem maar van mij aan dat niet alleen de eerste tien minuten van een wedstrijd belangrijk zijn maar de eerste negentig minuten van de wedstrijd zijn belangrijk en moet je er volledig met je hoofd bij zijn wil je uiteindelijk een goed resultaat bereiken.