0-2
24 augustus, 00:00
FC Utrecht A1 logo
PSV A1 logo

Na een goeie voorbereiding, 3e plaats in Estland en 2e plaats op het eigen Otten tournooi begint vandaag de competitie met vers bloed (nwe trainer) op de bank tegen het altijd lastige Fc Utrecht.
    We beginnen fel en laten Utrecht niet in hun spel komen. Van beide kanten gaat het spel dan ook in het begin op en neer en komen er een paar kleine kansjes voor beide teams. Een goeie kans van Utrecht wordt door Eric goed gestopt. Na een corner van Elvio wordt de aanval in eerste instantie afgeslagen door Utrecht maar Oussama weet de bal weer te bemachtigen (overigens was hierbij wel sprake van een overtreding) en na het maken van een aktie scoort hij in de lange hoek. Ook Elvio krijgt nog een mooie kans en in blessuretijd van de eerste helft kopt Menno uit een corner net voorlangs. We gaan dus rusten met 0 - 1.
    Na de rust zet Utrecht meteen druk en krijgen we het wel even moeilijk. Maar opnieuw is Eric paraat en weet een hard schot goed van richting te veranderen en via de lat gaat de bal over. Utrecht begint weer wat aan te dringen en daardoor ontstaat er meer ruimte tussen de linies en beide teams komen nog toch enkele mooie kansen voor de goal. Alleen Oussama weet na ongeveer een uur met een geweldig schot van 25 meter onhoudbaar voor de keeper nog een keer doel te treffen en zo de eindstand te bepalen op 0 - 2. Al met al een verdiende overwinning voor PSV. Aanstaande zaterdag de tweede wedstrijd voor de beker en dan thuis tegen Willem II.

Verstappen, Brenet( 89' min Kardes), Koch, Hendrix, Ă–zbozkurt (85'min Soomer), Horsten, Sanoh, Noor (72'min Mahmoed), van den Hurk (89'min Vloet), Tannane (77'min Rayhi), van Overbeek.