24 maart, 14:30
Vitesse JO16-1 logo
PSV O16 logo

Forse nederlaag voor O16

PSV speelde zaterdag een wedstrijd in de categorie ‘heel snel vergeten’. Het najaarszonnetje kon het team op geen enkele wijze inspireren en een wel gemotiveerd Vitesse trakteerde het team van trainers Adil en Joonas op Sportcomplex Papendal op een nederlaag van maar liefst 4-0.

Vitesse had de wedstrijd in Eindhoven van nog maar een paar weken geleden, een bloedeloze 0-0, goed geanalyseerd. Het team liet zich inzakken, hanteerde veelal de lange bal en gokte op de counter. Hoewel PSV de eerste helft de ruimte kreeg om te voetballen wist het nauwelijks echt gevaarlijk te worden. De beste mogelijkheid kreeg Milan, die in de 12e minuut door Heritier met een geweldige crosspass op de keeper werd afgestuurd. De aanvaller probeerde het echter met een niet overtuigend ‘lobje’ dat door de keeper in twee instanties onschadelijk werd gemaakt. Omdat ook Vitesse geen grote mogelijkheden kreeg bleef ook het doel van keeper Jurre schoon en gingen de teams met een 0-0 stand de rust in.

PSV in de tweede helft een aantal kansen. Jason schoot 1-op-1 tegen de keeper en Alberto scoorde bij een corner met een mooie volley bijna de openingstreffer. Een treffer van Amin werd om onduidelijke redenen door de scheidsrechter afgekeurd. Maar uiteindelijk betaalde het spelletje van Vitesse zich kort na rust uit en nam het met twee scherpe counters na balverlies van PSV binnen vijf minuten een 2-0 voorsprong. Een voorsprong die PSV niet meer te boven kwam. Hoewel de trainers ruim een kwartier voor tijd nog een verdediger wisselden voor een extra aanvaller was PSV niet bij machte om Vitesse nog in de problemen te brengen en moest het zelfs toezien dat Vitesse in het laatste kwartier, onder meer uit een penalty, nog uitliep naar 4-0.

Een forse en terechte nederlaag voor O16, dat zich gelukkig snel kan revancheren voor deze wanprestatie. PSV speelt woensdagmiddag 28 maart a.s. om 16:00 uur op de Herdgang de competitiewedstrijd tegen AZ.

Opstelling: Jurre Schaafsma; Thomas Cox (’63 Jur Clabbers) - Nigel Lonwijk - Alberto Puts - Heritier Deyonge; Kees van Lindert (’76 Joep Kluskens) - Emmanuel Matuta (c) - Dennis Vos; Milan Beumer - Jason Pigmans - Amin Doudah.