24 maart, 11:00
Feyenoord Rotterdam N.V. JO14-1 logo

Iggy Houben
  2. Wedstrijdverslag

PSV was een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar het verzuimde om dit overwicht om te zetten in doelpunten. Feyenoord profiteerde optimaal van de fouten van PSV en won de wedstrijd daardoor met 3-1.

De eerste minuten in de wedstrijd waren voor Feyenoord, maar al snel pakte PSV het initiatief. Desondanks was de eerste kans van de wedstrijd in de 13e minuut voor de bezoekers. Een schot ging echter via een verdediger van PSV net naast. Een minuut later had PSV de eerste kans van de wedstijd. Julian Kuijpers zette de aanval op en via Shi-jon Martina kwam de bal bij Jesper Uneken, maar zijn schot ging net naast. In de beginfase was de wedstrijd nog in evenwicht, maar al snel groeide PSV in de wedstrijd en trok de wedstrijd naar zich toe. Dit leverde in de 23e minuut de verdiende voorsprong op. Chahid el Allachi speelde de bal op Iggy Houben, Iggy omspeelde twee spelers van Feyenoord en schoot de bal in de verre hoek binnen, 1-0. PSV bepaalde het spel en het wachten was op de 2-0. Daarbij was de blik vooral op de aanval gericht waardoor de verdediging in de 32e minuut, bij een snelle aanval van de bezoekers, niet goed stond. Hierdoor wisten de bezoekers de stand gelijk te trekken, 1-1. Een minuut later had PSV direct een goede mogelijkheid om weer op voorsprong te komen, maar de bal werd voor de doellijn weggewerkt. PSV probeerde voor de rust nog orde op zaken te stellen, maar op slag van rust kreeg PSV de deksel op zijn neus. De centrale verdediger van Feyenoord kon ongehinderd een speler op de rand van het strafschopgebied inspelen. De Feyenoord-speler verzaakte niet en tekende, geheel tegen de verhoudingen in, voor de 1-2 aan.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders dan voor rust. Een aanvallend PSV dat de bezoekers ver terugdrong op eigen helft. De bezoekers konden slechts gevaarlijk worden door sporadische uitvallen. PSV verzuimde echter om de vele kansen om te zetten in doelpunten. PSV was telkens net te laat, de laatste pass was onzuiver of de inzet werd door de keeper van Feyenoord gekeerd. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd zette PSV alles op alles om alsnog de gelijkmaker te forceren. Dit leverde PSV nog enkele kansen op maar het lukte de thuisclub niet meer om te scoren. De bezoekers profiteerden van de ruimte die PSV achterin weggaf en scoorden ver in blessuretijd nog de 1-3. Hierdoor bleef PSV ook in deze wedstrijd zonder punten.

Opstelling: Kjell Peersman, Julian Kuijpers, Livano Comenencia, Matteo Dams, Jaivy Lourens, Milan Govaers, Iggy Houben, Sven Simons, Jesper Uneken, Chahid el Allachi, Shi-jon Martina (50’ Immanuel Hagemans).