2. Doelpunt

Tim van den Heuvel
  3. Wedstrijdverslag

Goede overwinning op Excelsior

Een hele wedstrijd het gewenste niveau vasthouden lukte PSV O13 de laatste wedstrijden steeds niet. Vandaag lieten de boys zien dat ze stappen aan het maken zijn in hun ontwikkeling, beide helften was PSV de bovenliggende partij. Zelfs nadat PSV doelman Tijn Smolenaars in de 45e minuut  met een rode kaart van het veld was gezonden, bleven de PSV’ers kansen creëren. Excelsior Rotterdam had deze wedstrijd dan ook geen antwoord op het goede PSV-veldspel, dat dan ook terecht beloond werd met een 2-0 overwinning.

PSV begon voortvarend aan de wedstrijd, in de 3e minuut resulteerde dit in een grote kans voor Emir Bars. Helaas ging deze kans er niet in, de bal spatte uiteen op de lat. Ondanks het goede veldspel en verschillende kleine kansen, moesten de aanwezige supporters wachten tot de 27e minuut voordat PSV de score wist te openen. Na een mooie steekbal van Emir Bars, was het Tim van de Heuvel die de bal bij de achterlijn goed wist voor te geven. Nu was het voor de jarige Michon Roelofs een klein kunstje om de bal tegen het net aan te werken. PSV kon gaan rusten met een verdiende 1-0 voorsprong.

Omdat PSV O13 de laatste wedstrijden ver terug uit ging in de tweede helft, was iedereen benieuwd hoe het de spelers het nu zouden gaan doen. Maar nu bleef PSV de bovenliggende partij en wist men de spaarzame counters van Excelsior in een vroeg stadium af te weren. In de 45e minuut was het Tim Smolenaars die een counter van Excelsior wist af te weren. De doorgebroken speler werd aan de zijkant van het 16 meter gebied, door middel van een overtreding onschadelijk gemaakt. De scheidsrechter van dienst zag er een rode kaart in, dus moest PSV verder met tien man. De Eindhovense ruggen werden gerecht en men bleef gaan voor de overwinning. Excelsior wist niet te profiteren van de veldmeerderheid en PSV bleef gewoon gaan voor de 2-0. In de 59e minuut ging de deur volledig op slot nadat Tim van de Heuvel de bal in het doel werkte na wederom een goede aanval. De 2-0 overwinning was binnen en de punten bleven in Eindhoven.

Een terechte overwinning vandaag, maar zeker het vertoonde spel verdiende een compliment. Maar ook Eus Waayers en Brian van de Boogaard, spelers van het Fundament, hadden latten zien een stapje hoger aan te kunnen. Volgende week tegen JVOZ kan PSV opnieuw laten zien dat men inderdaad een wedstrijd in zijn geheel kan domineren.